Industrielektriker Hissmofors Sågverk

Industrielektriker Hissmofors Sågverk

Hissmofors Såg är en industri som ständigt utvecklas och förbättras. Sågverket ägs av Norra Skog som är en nybildad skogsägarförening med rötterna i Norra Skogsägarna och Norrskog. Föreningen ägs av 27 000 enskilda skogsägare med ett samlat skogsinnehav på drygt 2,3 miljoner hektar skogsmark i norra Sverige. Norra Skogs huvudkontor ligger i Umeå.

Läs mer på www.norraskog.se.

Om jobbet

Som industrielektriker ingår du i Hissmofors Underhållsgrupp där du tillsammans med dina kollegor genomför förbättringsprojekt, utför dagligt underhåll, planerar och optimerar fabriken för en säker och stabil drift. Arbetet innebär förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser inom el för hela industriområdet.

I din befattning förväntas du planera och utföra inkomna arbetsorder, arbetsleda genom att se helheten och fördela arbetsorder till våra el-entreprenörer på ett säkert och effektivt sätt. Du kommer även att ha en tät dialog med vår el-entreprenör som har en långvarig erfarenhet på plats på Hissmofors sågverk vad gäller utförande av olika arbeten och som även är vår elsäkerhetsansvarig.

En annan del i rollen innebär att säkerställa att vårt underhållssystem, AM, används enligt rutin för att kunna planera och följa upp arbetsorder. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta allt från arbete i ställverk, nyinstallationer av maskiner till renovering och felsökning av motorer, frekvensomriktare och andra elektriska utrustningar som finns i anläggningen.

Om du är en av de personer som har både el och automationskompetens så finns det även stora möjligheter att få arbeta med vårt Siemens (S7) PLC-system. Vi kan erbjuda utbildning inom området om så önskas.

Så, vem är du?

Vi söker dig som har 3-årig gymnasiekompetens inom El eller motsvarande och gärna med kompletterande påbyggnadsutbildning, till exempel yrkeshögskola.
Du ska ha några års erfarenhet som industri- och serviceelektriker och det är meriterande om du har erfarenhet från produktionsindustrin med elektriskt underhåll samt felavhjälpning.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att Underhållsgruppen når resultat inom verksamhetsområdet. Samtidigt behöver du vara självgående för att kunna planera och strukturera ditt arbete
Som elektriker arbetar du med många kontaktytor inom organisationen och därför bör du trivas med att samverka med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga då arbetet kommer att innefatta arbetsledning inom el-området.

Meriterande:
Auktorisation A , AL
PLC-programmering
AM-underhåll.
Datorvana (Officepaket)

Krav:
B-körkort.

Arbetstider idag: Dagtid, men andra tider kan förekomma.

Tjänsten är tillsvidare och inleds med en provanställning:
Tillträdesdag enligt överenskommelse

Närmare upplysningar om tjänsten:

Eva Johansson, Hr-specialist, 076-188 05 57, eva.m.johansson@norraskog.se

Jimmy Andersson, Underhållschef, Hissmofors Såg,010-150 28 64 , jimmy.andersson@norraskog.se

Välkommen med din ansökan senast 26 aug 2022.
Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Krokom
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Norra Skog är en nybildad skogsägarförening med rötterna i Norra Skogsägarna och Norrskog. Föreningen ägs av 27 000 enskilda skogsägare med ett samlat skogsinnehav på drygt 2,1 miljoner hektar skogsmark i norra Sverige. Norra Skog har sitt huvudkontor i Umeå och ett 30-tal lokala kontor, från Sundsvall i söder till Övertorneå i norr. Industridelen, Norra Timber, omfattar tre sågverk, tre förädlingsenheter och en stolpfabrik. Tillsammans äger också medlemmarna 30 procent av massabruket Husum Pulp AB.