Rekrytering- och värnpliktshandläggare

Rekrytering- och värnpliktshandläggare

Vill du vara med och bygga upp ett av de nya regementen som Försvarsmakten har fått i uppgift att etablera? Regeringen har beslutat om att öka försvarsförmågan genom att återetablera flera regementen där Bergslagens artilleriregemente, A 9, i Kristinehamn är ett av dem. Regementet ska ansvara för utbildning av två till tre artilleribataljoner för bland annat brigaderna i södra Sverige. Skaraborgs regemente, P 4, är fadderförband med ansvar för etableringsarbetet.

Vi på Bergslagens artilleriregemente, A 9 söker nu en rekrytering- och värnpliktshandläggare till Kristinehamn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Som Värnplikthandläggare ska du kunna samla in, systematisera och redovisa relevant information för beslutsfattande chefer i ärenden som rör pliktlagstiftningen samt övrigt styrande dokument och riktlinjer inom myndigheten.
 • Du ingår även i förbandets arbete med att beställa värnpliktig personal inför grundutbildning samt utryckningsrapportera till Plikt-och prövningsverket efter genomförd grundutbildning.
 • Du är sakkunnig på A9 inom frågor som rör tillämpning av lagar och förordningar avseende totalförsvarspliktiga.
 • Samordna, stödja och utveckla förbandets arbete med frågor som rör totalförsvarspliktigas rättigheter och skyldigheter.
 • I rollen ingår även nära samverkan med andra roller på förbandet som arbetar med totalförsvarspliktig personal såsom Rättshandläggare, Värnpliktskonsulent, Försvarshälsan och utbildningsadjutanter.
Tjänsten kommer även innebära rekryteringskoordination. I rollen leder, planerar och fördelar du uppgifter inom attraktion- och rekrytering. Det innebär bland annat att leda A 9 rekryteringsfunktion vilket består av två till tre yrkes- och skolinformatörer.

Rekryteringsfunktionen arbetar aktivt för att synas på arenor där våra målgrupper finns. Vi visar upp vår verksamhet och informerar om Försvarsmakten, värnplikten och möjliga karriärvägar. Detta bland annat genom skolverksamhet, mässor och event. Utöver detta genomför rekryteringskoordinatorn utbildningar och mässor med A 9 värnpliktiga, för att öka attraktionskraften till soldat- och officersyrket.

Du kommer även fungera som ett stöd på förbandet mot chefer i attraktion- och rekryteringsfrågor.

Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet för all personal i Försvarsmakten.

Krav

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, juridik, personal och organisationsfrågor eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • B-körkort
 • God administrativ förmåga.
 • Erfarenhet av att arbeta i och/eller leda nätverk eller projekt.
Personliga egenskaper
Som person vill du ta ansvar och utveckla. Du vill på ett engagerat och självständigt sätt stödja processen med Försvarsmaktens tillväxt och återetableringen av Bergslagens Artilleriregemente. Du är en god representant för Försvarsmakten och regementet, samt ett föredöme. Du har ett stort förtroende och stor respekt i organisationen för såväl din kompetens som för dina personliga egenskaper. Du bygger ditt medarbetarskap på Försvarsmaktens värdegrund.

Du är social, prestigelös, stresstålig och har lätt för att hantera många ärenden samtidigt. Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, och är van att planera, genomföra och slutföra projekt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • Arbete inom annan statlig myndighet.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Erfarenhet av arbete inom attraktion och rekrytering.
 • Erfarenhet av att koordinera mässor, event eller liknande.
Övrigt

Befattningen är civil. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning för sökande som idag inte är anställda inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsorten är Kristinehamn. Skaraborgs regemente, P 4, är fadderförband till återetableringen av A 9 och därav kommer en stor del av arbetet inledningsvis att ske i Skövde.

Arbetet innebär en del inrikes tjänsteresor och ibland övernattning. Arbetsförhållanden innebär oftast 40 timmars arbetsvecka, men sker ibland på oregelbundna tider.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Anders Olofsson, HR-chef A 9, tfn 072-382 01 82

Upplysningar om rekryteringsprocessen kan lämnas av:
Anders Olofsson, HR-chef A 9, tfn 072-382 01 82
Julia Myreback, HR-generalist A 9, tfn 076-855 11 70

Fackliga företrädare OFR/O: Niclas Sköld, OFR/S: Helena Astanius, SEKO: Lola Ahlgren
Samtliga nås via växeln på tfn 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev med löneinriktning, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Regering och Riksdag har gett Försvarsmakten uppdraget att stärka Sveriges försvarsförmåga, i en tid med osäker omvärldsutveckling. Bergslagens artilleriregemente, A 9 ska därför återetableras i Kristinehamn. Regementet kommer bidra till ökad geografisk närvaro, utbildning av värnpliktiga och därmed utveckling av artilleriförmåga i södra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan som såväl runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (9 dagar kvar)