AkzoNobel Adhesives i Kristinehamn har tillverkat trälim och hartsystem sedan 1962. Produkterna används bland annat vid tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. AkzoNobel Adhesives är i huvudsak en produktionsanläggning där olika funktioner såsom processoperatörer, logistik- och serviceoperatörer samt en rad supportfunktioner inom teknik, kvalitet och kundservice ingår. Från fabriken i Kristinehamn levereras stora volymer trälim och hartser till kunder runt om i hela världen. För mer information se www.adhesives.akzonobel.com

Har du passion för lim, teknik och ledarskap? Vi söker nu en engagerad Teknikchef som vill axla denna spännande och givande roll till vår site i Kristinehamn.

Vad erbjuder vi dig på AkzoNobel?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas.

Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2023. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm.

Välkommen till oss!

Vad kommer du att arbeta med?
I rollen som Teknikchef leder du vår teknikavdelning där det finns totalt ca 15 personer inklusive inhyrda entreprenörer. Du kommer arbeta med att driva verksamheten framåt när det gäller teknik, projekt och underhåll. Du ingår i ledningsgruppen för anläggningen i Kristinehamn.

De största kunderna är produktionsavdelningarna samt en logistikavdelning förutom din egen avdelning där det ingår mediaförsörjning (ånga, el, vatten, luft). Ditt kontaktnät finns både inom och utanför Akzo Nobel.

Akzo Nobel sätter stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö i kombination med att vi försöker driva anläggningen så effektivt som möjligt. Vår verksamhet bedrivs 24/7.

Dina huvuduppgifter är följande:
  • Leda och driva avdelningen framåt inom områdena projekt, underhåll samt anläggningstillgångar.
  • Tillse att anläggningens utrustning för produktion och media hanteras på ett optimalt sätt vad gäller pålitlighet, säkerhet, hållbarhet och effektivitet från ett underhållsperspektiv.
  • Ansvarig för investeringsportföljen och dess genomförande.
  • Ansvarig för projekt – och underhållsbudgeten med avseende på kostnad, kvalitet, service och HSE-aspekter.
  • Vara väl insattt i gällande lagstiftning och de HSM-krav som ställs från AkzoNobel för projekt och underhåll.
  • Personalansvarig för närmaste medarbetare; att personalen har rätt kompetens, att personalen utvecklas.
Detta är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjliga. Du kommer rapportera direkt till Site Manager och vara placerad på siten i Kristinehamn.

Vem är du?
Du har förmågan att leda personal och skapa förutsättningar för självständiga och initiativtagande medarbetare. Du är en god förebild och har förmågan att skapa ett positivt arbetsklimat; du är prestigelös och har lätt för att kommunicera och samarbeta med såväl medarbetare, kollegor och myndighetskontakter. Du trivs med ansvar och att fullfölja projekt du har påbörjat.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en högskoleexamen i teknik eller motsvarande. Du har erfarenhet från processindustri och även inom teknikområdet med projekt/underhåll. Du har även flerårig erfarenhet av direktledning av personal. Det är ett krav att du talar och skriver svenska och har mycket goda kunskaper i att kunna tala och skriva engelska. Vi använder oss av affärssystemet SAP samt Officepaketet för vårt webbaserade arbete.

Din ansökan
På AkzoNobel är vi mycket engagerade i att säkerställa en inkluderande och respektfull arbetsplats där alla våra anställda kan vara sitt bästa jag. Vi strävar efter att omfamna mångfald, tolerans och respekt.

Vår rekryteringsprocess spelar en stor roll i denna resa eftersom den lägger grunden för en mångsidig arbetsmiljö. Av denna anledning utbildar och tränar vi våra Talent Acquisition Partners och rekryterande chefer i att förstå och hantera våra omedvetna fördomar. Genom detta arbete strävar vi efter medvetenhet och att vidta åtgärder när det aktuellt. I vår organisation behandlas alla kvalificerade sökande ur ett jämlikt och jämställt perspektiv – utan hänsyn till etniskt ursprung, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, ålder eller funktionshinder.

Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande och tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Ann Gustafsson, Site Manager, +46 708 208 159

För information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Lead Nordics, +46 76 112 85 64

eller talentresourcing.se@akzonobel.com
Mer info
Kontaktperson Ann Gustafsson, Site Manager
Telefon +46 708 208 159
Område Kristinehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Logistik, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 apr 2023 (24 dagar kvar)