Laboratory Technician

Laboratory Technician

Vi söker nu en ny kollega som Laborant/Labtekniker till vårt analyslab i Kristinehamn!

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du arbeta med?
Som Laborant/Labtekniker kommer du att arbeta på labbet som är en del i gruppen Quality Assurance Quality Control (QA/QC-gruppen). Analyslab är en supportfunktion till siten i Kristinehamn, men även vissa arbetsuppgifter kan komma att utföras på beställning av vår R&D-avdelning som finns i Årsta.

Du kommer att arbeta med testning av våra produkter och råvaror samt utföra miljöanalyser av prover från vårt reningsverk. Du kommer också att arbeta med kalibreringar och kontroller, identifiering av avvikelser samt skriva och uppdatera instruktioner. Även ansvar för att våra instrument blir servade och befinner sig i ett bra skick ingår i arbetsuppgifterna. För oss är det självklart att arbeta med ständiga förbättringar inom säkerhet, miljö, produktivitet och kvalitet. Du kommer löpande att ha kontakt med processingenjörer och sitens övriga avdelningar.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med start omgående. Du kommer att vara placerad på vår site i Kristinehamn och rapportera till QA/QC Supervisor (Labchef).

Vem är du?
Du som person är varm, ödmjuk och prestigelös med en stark teamkänsla. Du är noggrann med ett stort engagemang och vill bidra till att skapa en positiv och engagerande arbetsmiljö. Du trivs med att utföra rutinarbetsuppgifter, men vill också lära dig nya områden. Du kan se både detaljer och helheten, alltid med våra höga säkerhetskrav i åtanke. Dessutom delar du mer än gärna med dig av kunskaper till dina kollegor.

För att du ska bli framgångsrik i rollen som Laborant/Labtekniker ser vi att du har examen från 3-årig naturvetenskaplig gymnasieutbildning och påbyggnad inom kemi/laboratorievetenskap eller högskolestudier inom kemi/laboratorievetenskap. Erfarenhet av laborativa arbetsuppgifter inom kemisk processindustri eller liknande är till fördel. För tjänsten krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift då viss information, samt manualer till instrument, kan vara på engelska. Vi använder SAP som affärssystem och Office för ordbehandling.

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Om du tycker att detta låter som rätt roll för dig och du är intresserad av att arbeta tillsammans med oss, ta då steget och lämna in din ansökan.

Vi går igenom urval löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan annonstiden gått ut.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta David Norlander, QA/QC Supervisor, +46 73-344 54 73.

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Ami Sandberg, Talent Acquisition Partner Nordics, +46 73-033 69 62.
Mer info
Kontaktperson David Norlander
Telefon +46 73-344 54 73
Område Kristinehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 mars 2023 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AkzoNobel Adhesives har tillverkat trälim och hartsystem i Kristinehamn sedan 1962. Produkterna används bland annat vid tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. AkzoNobel Adhesives är i huvudsak en produktionsanläggning där våra medarbetare har olika roller som till exempel processoperatörer, logistik- och serviceoperatörer samt en rad supportfunktioner inom FoU, teknik, kvalitet och kundservice. Från fabriken i Kristinehamn levereras stora volymer trälim och hartser till kunder runt om i hela världen.