Teknisk kundmottagare till Bergslagens artilleriregemente A 9

Teknisk kundmottagare till Bergslagens artilleriregemente A 9

Är du intresserad av planering och stöd till förbanden inom funktionen teknisk tjänst med inriktning mot materielunderhåll?

Vill du vara med under uppbyggnaden av ett av de nya regementen som Försvarsmakten har fått i uppgift att etablera?

Skaraborgs regemente är fadderförband med ansvar för etableringsarbetet och söker nu teknisk kundmottagare till Bergslagens artilleriregemente, A 9. Befattningen är placerad på Bergslagens Artilleriregemente i Kristinehamn.

Om enheten
Regeringen har beslutat om att öka försvarsförmågan genom att återetablera flera regementen där Bergslagens artilleriregemente, A 9, i Kristinehamn är ett av dem. Regementet ska ansvara för utbildning av två till tre artilleribataljoner för bland annat brigaderna i södra Sverige.

Teknisk kundmottagning ansvarar för materielplanering på lokal nivå i Försvarsmakten. Funktionen bistår artilleriregementets förband och dess tekniska personal med tekniskt stöd i olika former.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utgöra Teknisk kundmottagnings kundyta; kontakt med kund/förband.
 • Upprättar underhållsbeställningar i PRIO/LIFT
 • Uppföljning av åtgärder genomförda av underhållsleverantör (uppföljning av lagd underhållsbeställning)
 • Genomför registervård i försvarsmaktens IT-stödssytem PRIO och LIFT
 • Bevakar Tekniska ordrar samt följer upp dessa vid underhållsbeställningar mm.
 • Bevakar riktlinjer från Teknikkontor/Driftstyrning
 • Bistår vid behov kund med felsökning eller enklare reparationer, bemannar reservmaterielförråd, samt förestår smörj- och spolhall.
 • Boka besiktningar hjulfordon.
Arbetslaget som du ingår i löser många olika uppgifter där du kommer att bistå med din kompetens. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet för all personal i Försvarsmakten.

Kvalifikationer
 • Fordonsteknisk utbildning eller annan utbildning alt. arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig
 • Goda datakunskaper och goda kunskaper i MS Office
 • Körkort *B*
 • Uppfylla FM Baskrav när det gäller fysisk förmåga.
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med planering och beredning av underhåll på verkstad
 • Militärt förarbevis på vanligast förekommande fordon personbil-lastbil
 • Kunskap/färdighet i Försvarsmaktens IT-stödssystem PRIO (SAP) och LIFT
 • Kunskap avseende styrdokumentation kopplat mot Försvarsmaktens materielunderhåll.
 • Kunskap om DITO och MVIF
 • Truckkort
 • Hjullastarutbildning
 • Körkort *C*
Personliga egenskaper
Du har hög stresstålighet och en utpräglad känsla för service. Som person vill du ta ansvar och utveckla. Du vill på ett engagerat och självständigt sätt stödja processen med Försvarsmaktens tillväxt och återetableringen av Bergslagens Artilleriregemente. I Försvarsmakten arbetar vi i lag varför du måste ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund som slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på ww.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid. Arbetet innebär en del inrikes tjänsteresor och ibland övernattning. Arbetsförhållanden innebär oftast 40 timmars arbetsvecka, men sker ibland på oregelbundna tider, t ex under övningsförhållanden.
Arbetsort: Tjänstgöringssort är Kristinehamn. Skaraborgs regemente, P 4, är stöttande förband till återetableringen av A 9 och därav kommer en stor del av arbetet inledningsvis att ske i Skövde.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Logistikchef A 9 Stina Backlund eller chef tekniska avdelningen vid Skaraborgs regemente Mats Dahlstedt. Båda nås via växeln på tel 0500-46 50 00.

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet Helena Astanius, Officersförbundet Björn Sandén och SEKO Lola Ahlgren. Samtliga nås på tfnnr 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Regering och Riksdag har gett Försvarsmakten uppdraget att stärka Sveriges försvarsförmåga, i en tid med osäker omvärldsutveckling. Bergslagens artilleriregemente, A 9 ska därför återetableras i Kristinehamn. Regementet kommer bidra till ökad geografisk närvaro, utbildning av värnpliktiga och därmed utveckling av artilleriförmåga i södra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan som såväl runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Administration, Service & Kundtjänst, Serviceyrken, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (22 dagar kvar)