Regementsförvaltare till Bergslagens artilleriregemente A 9 i Kristinehamn

Regementsförvaltare till Bergslagens artilleriregemente A 9 i Kristinehamn

Regementsförvaltare till Bergslagens artilleriregemente A 9 i Kristinehamn

Vill du vara med och bygga upp ett av de nya regementen som Försvarsmakten har fått i uppgift att etablera? Regeringen har beslutat om att öka försvarsförmågan genom att återetablera flera regementen där Bergslagens artilleriregemente, A 9, i Kristinehamn är ett av dem. Regementet ska ansvara för utbildning av två till tre artilleribataljoner för bland annat brigaderna i södra Sverige.

Skaraborgs regemente, P 4, är fadderförband med ansvar för etableringsarbetet och söker nu en regementsförvaltare till Bergslagens artilleriregemente, A 9.

Befattningen ingår i ledningsgruppen vid Bergslagens Artilleriregemente.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Regementsförvaltaren är A 9:s främste företrädare för specialistofficerare och soldater, och har till uppgift att företräda förbandschefen med utvecklingen av OR-systemet.

Regementsförvaltaren är stödjande, rådgivande och handledande åt regementschef och medarbetare vid regementet, varvid regementsförvaltaren:
 • Företräder regementet med yrkesutvecklingsfrågor för militär personal, såväl internt som externt.
 • Sammanhåller validering och befordran av militär personal.
 • Stödjer med uppföljning och utveckling av studerande vid GOU, OP och NU.
 • Stödjer förbandets attraktions- och rekryteringsverksamhet.
 • Stödjer styrningen av personalförsörjning avseende yrkesofficerare, reservofficerare och soldater.
 • Stödjer personalutvecklingen av yrkesofficerare, reservofficerare och soldater.
 • Stödjer vid grund- och repetitionsutbildning av värnpliktig personal.
 • Stödjer arméförvaltaren inom ramen för ARG.
Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet för all personal i Försvarsmakten.

Krav

Kvalifikationer
 • Officer lägst nivå OR8/ OF3.
 • Cirka 25 års väl vitsordad tjänstgöring som yrkesofficer i FM.
 • Godkänt resultat på de tester som genomförs som en del i antagningsprocessen.
Personliga egenskaper
Som person vill du ta ansvar och utveckla. Du vill på ett engagerat och självständigt sätt stödja processen med Försvarsmaktens tillväxt och återetableringen av Bergslagens Artilleriregemente. Du är en god representant för Försvarsmakten och regementet, samt ett föredöme både som person och ledare. Du har ett stort förtroende och respekt i organisationen för såväl din kompetens som för dina personliga egenskaper. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.

Du som söker har dessutom god förståelse för individens roll och behov av utveckling i Försvarsmakten. Du är social, prestigelös, stresstålig och har lätt för att hantera många ärenden samtidigt. Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, och är van att planera, genomföra och slutföra projekt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Stabserfarenhet från OrgE, försvarsgrensstab eller HKV.
 • Tjänstgöring som lärare eller instruktör vid FM skolor eller centra.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Befattningen är militär på nivå OR 9. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning för sökande som inte idag är anställda inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsorten är Kristinehamn. Skaraborgs regemente, P 4, är fadderförband till återetableringen av A 9 och därav kommer en stor del av arbetet inledningsvis att ske i Skövde.

Arbetet innebär en del inrikes tjänsteresor och ibland övernattning. Arbetsförhållanden innebär oftast 40 timmars arbetsvecka, men sker ibland på oregelbundna tider, t ex under övningsförhållanden.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Martin Odh, Regementsförvaltare P 4, nås via växeln på tfn 0500-46 50 00
Sven Antonsson, etableringschef A 9, tfn 076-104 97 51
Upplysningar om rekryteringsprocessen kan lämnas av
Anders Olofsson, HR-chef A 9, tfn 072-382 01 82

Fackliga företrädare
OFR/O: Niclas Sköld
OFR/S: Helena Astanius

SEKO: Lola Ahlgren
Samtliga nås via växeln på tfn 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Regering och Riksdag har gett Försvarsmakten uppdraget att stärka Sveriges försvarsförmåga, i en tid med osäker omvärldsutveckling. Bergslagens artilleriregemente, A 9 ska därför återetableras i Kristinehamn. Regementet kommer bidra till ökad geografisk närvaro, utbildning av värnpliktiga och därmed utveckling av artilleriförmåga i södra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan som såväl runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 sept 2022 (31 dagar kvar)