VI SÖKER EN VERKSAMHETSCONTROLLER

VI SÖKER EN VERKSAMHETSCONTROLLER

Vi söker nu dig som vill arbeta i en omväxlande roll och med din kompetens och erfarenhet vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa och bidra till samhällsnyttan. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kristinehamn och ingår i Avdelningen för verksamhetsstöd och kommer att vara en resurs för hela myndigheten.

Elsäkerhetsverket är en nationell myndighet med ett tydligt samhällsuppdrag att minska elolycksfall och bränder som beror av el. Våra engagerade och kompetenta medarbetare utför uppdraget med kvalitet, rättssäkerhet och hög servicegrad. Nytänkande och öppenhet för att prova nya lösningar är en viktig förutsättning i en föränderlig omvärld. Tillsammans med andra aktörer strävar vi efter att uppnå bästa möjliga effekt för elsäkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), med givna resurser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetscontroller kommer du att hålla samman planering och uppföljning av verksamheten och resultatet. Du kommer även att vara ansvarig för vår internkontroll och att hålla samman arbetet med årsredovisningen. Att delta i myndighetens utvecklingsarbete exempelvis genom att utveckla processer, metoder och effektmål kommer också att vara en del av ditt arbete, liksom att bistå systemförvaltaren av vårt ärendehanteringssystem Platina i vårt digitala utvecklingsarbete.

Elsäkerhetsverket är en myndighet med ett stort uppdrag i förhållande till antalet anställda. Detta innebär att arbetsuppgifterna efterhand kan komma att förändras inom myndighetens verksamhetsområde.

Arbetet kan innebära vissa resor inom Sverige.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du:
 • Ha akademisk utbildning som är relevant för tjänsten.
 • Ha goda kunskaper om och praktisk erfarenhet av; verksamhetsstyrning och uppföljning, internkontroll samt processkartläggning och metodstöd.
 • Kunna uttrycka dig på ett enkelt och tydligt sätt i tal och skrift på svenska.
 • Ha de personliga egenskaper som framgår av kravprofilen.
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat med ledning och styrning i statlig förvaltning.
 • Har erfarenhet av ärendehanteringssystemet Platina eller annat digitalt ärendehanteringssystem.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.
Dina personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, eftersom arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, analytisk och har ett logiskt tänkande så du ser samband och möjligheter till utveckling. Du behöver även ha både vilja och förmåga att samarbeta med alla i organisationen. Vidare ska du kunna ta dig an en uppgift och ha förmåga att driva arbetet och utforska möjliga lösningar och välja mellan olika verktyg, metoder och genomförande, för att nå ett givet mål. Du behöver vara en god kommunikatör och kunna både inhämta och dela med dig av kunskaper och erfarenheter.

Anställningsform

Heltid, tillsvidare.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som ska vara skriven på svenska och ska innehålla CV och personligt brev där vi vill att minst följande framgår:
 • Ditt namn och kontaktuppgifter.
 • Beskrivning av hur du uppfyller de obligatoriska kraven för tjänsten.
 • Beskrivning av de eventuella meriterande krav du uppfyller.
 • En kort beskrivning av hur just du vill bidra i rollen som verksamhetscontroller.
Betyg och intyg m.m. lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen. Vi kommer också att efterfråga referenser.

Ansökan till denna tjänst ska vara märkt med ref 14/2019 och vara inkommen till oss senast den
20 november 2019. Den kan skickas via e‑post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn.

Då vi rekryterar ett flertal medarbetare kan det dröja innan vi kallar till intervju. En del intervjuer kommer att genomföras först efter årsskiftet.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Öhlén
Telefon 010-168 05 11
Område Kristinehamn
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.elsakerhetsverket.se/
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen "Trygg och störningsfri el" utövar vi aktiv tillsyn av elektriska anläggningar, elinstallationsföretag och elinstallatörer samt marknadskontroll av elektriska produkter. Myndigheten ansvarar för auktorisation av elinstallatörer och register över elinstallationsföretag. Vi arbetar med projekt, rapporter, analyser och statistik inom vårt område. Vi utarbetar också föreskrifter för elektrisk säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt. Ett aktivt samarbete med elbranschen och andra aktörer kring elsäkerhetsfrågor är en naturlig del av verksamheten. Myndigheten använder kommunikation som ett strategiskt verktyg för förändring och ökad kunskap.

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

På sidan Arbeta om oss kan du läsa mer om myndigheten och våra olika verksamheter samt vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.