VI SÖKER EN HANDLÄGGARE TILL AVDELNINGEN FÖR PRODUKTER

VI SÖKER EN HANDLÄGGARE TILL AVDELNINGEN FÖR PRODUKTER

Vi söker nu dig som vill arbeta i en omväxlande roll och med din kompetens och erfarenhet vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa och bidra till samhällsnyttan. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket är en nationell myndighet med ett tydligt samhällsuppdrag att minska elolycksfall och bränder som beror av el. Våra engagerade och kompetenta medarbetare utför uppdraget med kvalitet, rättssäkerhet och hög servicegrad. Nytänkande och öppenhet för att prova nya lösningar är en viktig förutsättning i en föränderlig omvärld. Tillsammans med andra aktörer strävar vi efter att uppnå bästa möjliga effekt för elsäkerhet och EMC, med givna resurser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvuduppgifterna är att bedriva marknadskontroll av elektriska produkter så att de uppfyller gällande säkerhets- och skyddskrav. Marknadskontrollen omfattar även omvärlds- och beteendeanalys. Du kommer att få arbeta kommunikativt med våra olika målgrupper som till exempel bransch, konsumenter och andra myndigheter.

I uppdraget ingår även informationsutbyte via digitala system med andra länder inom EU, bearbeta och analysera statistik och göra uppföljningar på ärenden och projekt.

Elsäkerhetsverket är en myndighet med ett stort uppdrag i förhållande till antalet anställda. Detta innebär att arbetsuppgifterna efterhand kan komma att förändras inom myndighetens verksamhetsområde.

Arbetet kan innebära resor, både inom Sverige och utomlands.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du:
 • Ha en akademisk utbildning som är relevant för tjänsten eller annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig.
 • Ha erfarenhet av och kunna arbeta i olika digitala system som till exempel ärendehanteringssystem, databaser med mera.
 • Kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska inklusive kunna anpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov.
 • Kunna kommunicera både muntligt och skriftligt på engelska.
 • Ha de personliga egenskaper som framgår av kravprofilen.
Det är meriterande om du har utbildning, yrkeserfarenhet, kunskap eller kompetens inom:
 • Ärendehandläggning i offentlig verksamhet.
 • Marknadskontroll eller tillsyn.
 • Projektledning, föreläsningar, rapportskrivande.
 • Ärendehanteringssystemet Platina, Europeiska digitala system som till exempel Rapex, ICSMS och IMI.
Dina personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom arbetsuppgifterna kräver att du har god samarbetsförmåga, både internt och med våra intressenter inom branschen. Du är noggrann, effektiv, kommunikativ, tar eget ansvar och kommer med egna initiativ. Du är engagerad och har lätt för att dela med dig av din kunskap och att ta till dig andras erfarenheter. Du ska kunna ta dig an en uppgift och ha förmåga att driva arbetet och utforska möjliga lösningar och välja mellan olika verktyg, metoder och genomföranden för att nå ett givet mål.

Anställningsform

Heltid, tillsvidare.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta tf avdelningschef
Per Samuelsson.

För frågor om den administrativa processen vid rekryteringen är du välkommen att kontakta administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som ska vara skriven på svenska och ska innehålla CV och personligt brev där vi vill att minst följande framgår:
 • Ditt namn och kontaktuppgifter.
 • Beskrivning av hur du uppfyller de obligatoriska kraven för tjänsten.
 • Beskrivning av de eventuella meriterande krav du uppfyller.
 • En kort beskrivning av hur just du vill bidra i rollen som handläggare.
Betyg och intyg med mera lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen. Vi kommer också att efterfråga referenser.

Ansökan till denna tjänst ska vara märkt med ref 12/2019 och vara inkommen till oss senast den 20 november 2019. Den kan skickas via e‑post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn.

Då vi rekryterar ett flertal medarbetare kan det dröja innan vi kallar till intervju. En del intervjuer kommer att genomföras först efter årsskiftet.

Per Samuelsson
Tf chef för Avdelningen för produkter
Telefon: 010-168 05 32
E-post: per.samuelsson@elsakerhetsverket.se

Ingrid Öhlén
Administrativ chef
Telefon: 010-168 05 11
E-post: ingrid.ohlen@elsakerhetsverket.se

Katarina Olofsson
Inspektör marknadskontroll
Telefon: 010-168 05 25
E-post: katarina.olofsson@elsakerhetsverket.se

Ingvar Svensson
Elinspektör
Telefon: 010-168 05 74
E-post: ingvar.svensson@elsakerhetsverket.se
Mer info
Kontaktperson Per Samuelsson
Telefon 010-168 05 32
Område Kristinehamn
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Teknik & Ingenjör, Elkraft, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.elsakerhetsverket.se/
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen "Trygg och störningsfri el" utövar vi aktiv tillsyn av elektriska anläggningar, elinstallationsföretag och elinstallatörer samt marknadskontroll av elektriska produkter. Myndigheten ansvarar för auktorisation av elinstallatörer och register över elinstallationsföretag. Vi arbetar med projekt, rapporter, analyser och statistik inom vårt område. Vi utarbetar också föreskrifter för elsäkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt. Ett aktivt samarbete med elbranschen och andra aktörer kring elsäkerhetsfrågor är en naturlig del av verksamheten. Myndigheten använder kommunikation som ett strategiskt verktyg för förändring och ökad kunskap.

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

På sidan Arbeta hos oss kan du läsa mer om myndigheten och våra olika verksamheter samt vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.