VI SÖKER CHEF TILL AVDELNINGEN FÖR PRODUKTER

VI SÖKER CHEF TILL AVDELNINGEN FÖR PRODUKTER

Vi söker nu dig som vill arbeta i en omväxlande roll och med din kompetens och erfarenhet vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa och bidra till samhällsnyttan. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket är en nationell myndighet med ett tydligt samhällsuppdrag att minska elolycksfall och bränder som orsakats av el. Våra engagerade och kompetenta medarbetare utför uppdraget med kvalitet, rättssäkerhet och hög servicegrad. Nytänkande och öppenhet för att prova nya lösningar är en viktig förutsättning i en föränderlig omvärld. Tillsammans med andra aktörer strävar vi efter att uppnå bästa möjliga effekt för elsäkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), med givna resurser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att leda Avdelningen för produkter, som växer och kommer att bestå av nio personer när pågående rekryteringar är genomförda. Din huvuduppgift är att leda avdelningens arbete för att upprätthålla en god säkerhetsnivå för elektriska produkter. I uppdraget ingår även att arbeta med omvärldsbevakning, samverka med andra aktörer, göra analyser, och delta i nationellt och internationellt samarbete.

Som avdelningschef deltar du i myndighetens strategiska planering och ledning och ingår i ledningsgruppen.

Arbetet innebär resor, både inom Sverige och internationellt.

Dina kvalifikationer
För att vara kvalificerad för tjänsten ska du:
 • Ha högskole- eller universitetsutbildning som vi bedömer relevant för tjänsten.
 • Ha relevant erfarenhet.
 • Kunna uttrycka dig på ett enkelt och tydligt sätt i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • Ha god förståelse för såväl tekniska som juridiska frågeställningar.
 • Ha de personliga egenskaper som framgår av kravprofilen.
Det är meriterande om du har:
 • Chefserfarenhet med ekonomi- och personalansvar.
 • Erfarenhet av att arbeta med kommunikation.
 • Erfarenhet av statlig verksamhet eller annan offentlig förvaltning.
Dina personliga egenskaper
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, eftersom uppdraget kräver att du har en helhetssyn, är strukturerad och analytisk. Du ska ha förmågan att skapa resultat i samarbete med medarbetare och andra aktörer. Du behöver ha mycket goda ledaregenskaper som utvecklats genom tillitsbaserad ledning och styrning. Vidare ska du ha både vilja och ha förmåga att leda utvecklingen av verksamheten i den riktning som gör att Elsäkerhetsverkets mål uppfylls. Tillsammans med medarbetare och andra chefer ska du verka för att myndigheten fortsätter att utvecklas som en modern myndighet.

Anställningsform

Heltid, tillsvidare.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta generaldirektör Elisabet Falemo.

För frågor om den administrativa processen vid rekryteringen är du välkommen att kontakta administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som ska vara skriven på svenska och ska innehålla CV och personligt brev där vi vill att minst följande framgår:
 • Ditt namn och kontaktuppgifter.
 • Beskrivning av hur du uppfyller de obligatoriska kraven för tjänsten.
 • Beskrivning av de eventuella meriterande krav du uppfyller.
 • En kort beskrivning av hur just du vill bidra i rollen som Avdelningschef för produkter.
Betyg och intyg m.m. lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen. Vi kommer också att efterfråga referenser.

Ansökan till denna tjänst ska vara märkt med ref 7/2019 och vara inkommen till oss senast den
20 november 2019. Den kan skickas via e‑post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn.

Då vi rekryterar ett flertal medarbetare kan det dröja innan vi kallar till intervju. En del intervjuer kommer att genomföras först efter årsskiftet.
Mer info
Kontaktperson Elisabet Falemo
Telefon 010-168 05 01
Område Kristinehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Produktionsledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.elsakerhetsverket.se/
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen "Trygg och störningsfri el" utövar vi aktiv tillsyn av elektriska anläggningar, elinstallationsföretag och elinstallatörer samt marknadskontroll av elektriska produkter. Myndigheten ansvarar för auktorisation av elinstallatörer och register över elinstallationsföretag. Vi arbetar med projekt, rapporter, analyser och statistik inom vårt område. Vi utarbetar också föreskrifter för elsäkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt. Ett aktivt samarbete med elbranschen och andra aktörer kring elsäkerhetsfrågor är en naturlig del av verksamheten. Myndigheten använder kommunikation som ett strategiskt verktyg för förändring och ökad kunskap.

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

På sidan Arbeta hos oss kan du läsa mer om myndigheten och våra olika verksamheter samt vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.