Automationsingenjör / DCS / PLC / Programmerare till Valmet i Karlstad

Automationsingenjör / DCS / PLC / Programmerare till Valmet i Karlstad

Har du erfarenhet av att arbeta med utcheckning och idrifttagning hos kund? Nu har du möjligheten att utvecklas på globala Valmet, ett världsledande företag inom papper- och massaindustrin!

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Valmet har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Valmet en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetValmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin.

Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen.

Valmet på Lamberget har ca 570 anställda och levererar kompletta mjukpappersmaskiner med tillhörande utrustning till kunder världen över. De erbjuder också service och eftermarknadsprodukter inom affärsområdena papper, kartong och fiber. Till verksamheten hör ett gjuteri med kapacitet att producera stora och tunga komponenter, främst till pappersindustrin och vindkraftsindustrin. På Lamberget finns också en komplett pilotanläggning där både Valmet och deras kunder kan testa olika maskinkonfigurationer och processer.

ArbetsuppgifterI rollen som Automationsingenjör arbetar du med programmering, utveckling och idrifttagning av Valmets mjukpappersmaskiner. Du är med från start i projekten och är delaktig i hela processen. Arbetsuppgifterna består av arbete med kalkyler, specifikationer, prestandatester, funktionstester och övervakning av installationer.

Du kommer att tillhöra ett team på nio automationsingenjörer med varierande erfarenhet. Internt har du kontakt med många kollegor och arbetar i nära samarbete med andra konstruktörer inom företaget.

En stor del av arbetet är att delta i utcheckning och start-up av Valmet Tissue's maskiner ute hos Valmets kunder som befinner sig i stora delar av världen.

Formella krav
  • Teknisk utbildning inriktning automation eller liknande
  • Du har erfarenhet inom projekt och programmering
  • Erfarenhet av utcheckning och idrifttagning är meriterande
  • Kunskap inom PLC- och/eller DCS-system är meriterande
  • Du har goda kunskaper i både svenska och engelska
  • Körkort B
I rollen som automationsingenjör är du nyfiken och tycker om att ta initiativ. Ditt arbete präglas av kvalitet där det är viktigt att du har förmåga att skapa struktur. Du behöver vara en god kommunikatör och ha förmåga att bygga relationer med kunder och kollegor. Valmets kunder finns över hela världen och resor förekommer i denna tjänst. För att trivas behöver du tycka om att resa och kunna vara flexibel.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Karlstad
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: automation, ingenjör, el, konstruktion, programmering, PLC, DCS, papper, pappersmassa, energi, mjukpapper, process, Valmet, Karlstad
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!