Responsibility

AkzoNobel Adhesives AB tillhör AkoNobel koncernen, och har tillverkat lim och hartsystem i Kristinehamn sedan 1962. Produkterna används vid tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. På anläggningen finns förutom produktion även support inom områdena lab, logistik, materialhantering, miljöreningsverk, underhåll, kundorderavdelning och administration. Antalet anställda är ca 110. Årligen levererar vi ca 124 000 ton till Europa, Nordamerika, Sydamerika,
Sydafrika och Asien.

I rollen som Laborant ingår du i vår lab-organisation som är en del av vår QA/QC-avdelning. Du kommer att arbeta i ett team som består av 5 laboranter, 1 labingenjör och 1 labchef. Vi utmanar oss själva att utvecklas personligen genom att ta egna initiativ och att leda förbättringsprojekt. Vi sätter stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö (HSM) i det dagliga arbetet. Du kommer att direkt rapportera till Labchefen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Laborant stöter du dagligen på nya utmaningar både när arbetsuppgifterna är av mer rutin karaktär men också vid nya uppdrag. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med övrig grupp lösa de dagliga uppdragen för främst produkt- och råvaruprovning och miljöanalyser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:
  • Utföra kvalitetskontroll på produkter och råvaror samt miljöanalyser enligt 17025
  • Arbetsrotation sker mellan samtliga arbetsområden
  • Kontakter med interna och externa kunder
  • Granska aktuella analysmetoder med hjälp av instruktioner för arbetsområdet
  • Handha arkivering och avfallshantering av produkter och råvaror
Job requirements/Candidate profile

Som person har du en god social förmåga och lätt för att sammarbeta med olika typer av kollegor. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp där teamwork är av största betydelse. För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta som laborant inom en kemisk industri eller liknande vana från tidigare yrke . Du har goda kunskaper i Microsoft Office och van att arbeta i olika IT system. Vi använder SAP som affärssystem. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Klicka här för att få veta mer om vår verksamhet.

Ytterligare information

Detta är en visstidsanställning med start 2019-06-01 tom. 2019-12-31 varför vi går igenom ansökningarna löpande. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Magnus Lindström, QA/QC Manager,
  • 46 725-01 43 42

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Aquisition Partner, christina.borin@akzonobel.com

För fackliga frågor:

IF Metall, Anders Isaksson, +46 72-450 35 15

Om du har generella frågor kring din ansökan eller behöver hjälp, vänligen kontakta: talentresourcing.se@akzonobel.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget

Glöm inte att följa oss på LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AkzoNobel har en passion för färg. Vi är experter i det stolta hantverket att utveckla och tillverka färg och vi har satt standarden för färg och kulörer sedan 1792. Vår förstklassiga portfölj av varumärken - inklusive Nordsjö, International, Sikkens och Interpon - är betrodd av kunder runt om i världen. Vi har huvudkontor i Nederländerna och är verksamma i över 80 länder. Våra 35 000 talangfulla medarbetare brinner för att leverera de högpresterande produkter och tjänster våra kunder förväntar sig. För mer information, vänligen besök www.akzonobel.com.