Underhållschef till Nordic Paper i Bäckhammar

Underhållschef till Nordic Paper i Bäckhammar

Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. De finns på totalt fyra orter: huvudkontoret i Bäckhammar samt i Säffle, Åmotfors och i Greåker i Norge. För närvarande är de i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare vilket innebär att de även utvecklar och vidgar deras arbetsfält. Just nu söker de en underhållschef till Bäckhammar som vill vara med på deras spännande resa!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nordic Paper.

Information om uppdraget

Academic Work söker en ny underhållschef till Nordic Paper i Bäckhammar som ska ersätta den nuvarande chefen. Deras två pappersmaskiner producerar tillsammans 140 000 ton oblekt Kraftpapper och massabruket producerar 230 000 ton oblekt massa per år. Fabriken i Bäckhammar är Nordic Papers största och där Underhållschefen är en av nyckelspelarna som medlem i fabrikens ledningsrupp.

Arbetsuppgifter

Som underhållschef driver du det strategiska arbetet med att ständigt förbättra och effektivisera brukets underhåll. Detta omfattar både den egna organisationen om cirka 65 medarbetare som samarbete med resurser från externa firmor. Utöver de strategiska planerna kring verksamhetsmål, budget- och personalansvar befinner du dig även i en operativ roll. Du arbetar med arbetsmiljöfrågor, vilket inkluderar att fatta beslut gällande mer komplexa situationer som uppstår i produktionen.

I rollen som underhållschef ingår att:
  • Upprätta strategiska planer för att uppnå organisationens mål avseende resultat och budget
  • Driva utvecklingen av den egna avdelningen inom verksamhetens ramar
  • Samordna det årliga revisionsstoppet
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av liknande industri och är trygg i den här typen av fabriker. Du drivs av strategiska utmaningar, men där du likväl får arbeta nära produktionen. För att lyckas hos oss krävs det att du är en lagspelare som gärna arbetar i grupp för att nå de mål som organisationen satt upp.

Vi söker dig som

Är examinerad civilingenjör med flera års erfarenhet av liknande industri och som gärna har arbetat något år i en chefsposition med goda resultat i ryggen. Vidare ser vi naturligtvis att du har ett gediget tekniskt intresse för att på bästa sätt kunna hantera de tekniska problem som kan uppstå.

Specifikt efterfrågad kompetens:

* Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift då detta används både internt och externt

Som person besitter du en förmåga att arbeta strategiskt och kan resonera kring vilka långsiktiga beslut som är mest hållbara. Du är van att ställas inför tuffa beslut. Då du arbetar tätt ihop med fabrikschef och linjechef är det viktigt med en god samarbetsförmåga. Utöver detta behöver du vara van med att arbeta strukturerat för att inte låta någonting falla mellan stolarna. Slutligen ser vi att du är noggrann och trivs med att ha ordning runtomkring dig.

Det är meriterande om du:
  • Tidigare arbetat inom verkstadsindustrin
  • Tidigare arbetat som gruppchef på en underhållsavdelning
ÖVRIG INFORMATION

Start: Enligt överenskommelse, uppsägningstid beaktas

Omfattning: Heltid, dagtid med flex

Lön: Individuell lönesättning

Placering: Bäckhammar, Kristinehamn

Kontaktuppgifter: Anna Larsson , 073-6409226

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordic Paper är världsledande inom greaseproofpapper och utvalda nischer inom oblekt kraftpapper. I Bäckhammar finns ett massabruk och två pappersmaskiner där man producerar oblekt massa och kraftpapper. Användningsområdena är många; livsmedelsförpackningar, byggmaterial, bärkassar, högabsorberande papper mm.