Tekniker till Nordic Paper i Bäckhammar

Tekniker till Nordic Paper i Bäckhammar

Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. De finns på totalt fyra orter: huvudkontoret i Bäckhammar samt i Säffle, Åmotfors och i Greåker i Norge. För närvarande är de i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare vilket innebär att de även utvecklar och vidgar deras arbetsfält. De söker nu en tekniker till deras pappersbruk i Bäckhammar. Tjänsten passar dig som vill axla ett stort ansvar för den tekniska dagliga driften i verksamheten.

Information om uppdraget

Academic Work söker en ny tekniker till Nordic Paper i Bäckhammar. Deras två pappersmaskiner producerar tillsammans 140 000 ton oblekt Kraftpapper och massabruket producerar 230 000 ton oblekt massa per år. Just nu är de i behov av en ny tekniker till återvinningen inom massabruket som kommer att ha ett stort tekniskt ansvar för verksamheten. Du kommer ingå i ett sammansvetsat team bestående av en processingenjör, en personalledare och cirka 50 operatörer. I massabrukets team har du även en kollega som jobbar mot fiberlinjen. Ditt ansvarsområde kommer vara att stötta teamet med din tekniska kunskap. Du kommer även få vara med och driva förändringar för att utveckla verksamheten framåt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nordic Paper.

Arbetsuppgifter

Som tekniker inom återvinning har du ett tekniskt ansvar för verksamheten och fungerar som ett stöd till ditt team. Du kommer arbeta tillsammans med processingenjör, personalledare och operatörer där du är den kunniga personen som kollegorna vänder sig till för hjälp. Som tekniker har du ansvar för att den dagliga driften fungerar.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för planering, utförande och uppföljning av driftsjobb enligt riktlinjer
 • Arbeta aktivt med processutveckling
 • Upprätta och driva handlingsplaner vid process-, drifts- och miljöstörningar
 • Delta vid oplanerade stopp och felsökning vid driftstörningar
 • Dokumentera och rapportera resultat
Tjänsten passar dig som vill ta nästa steg i karriären med ett stort ansvar för den tekniska dagliga driften i verksamheten. För rätt person finns även chans till utvecklingsmöjligheter inom Nordic Paper.

Vi söker dig som
 • Erfarenhet av tekniskt arbete inom processindustrin. Vi ser även att du har en högskoleingenjörsutbildning eller liknande erfarenhet som kan motsvara detta.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda datakunskaper
 • Har körkort B
Det är meriterande om du
 • Har tidigare erfarenhet från arbete inom massa- och pappersindustrin
 • Tidigare har arbetat med kraftpannor
Som person är du lösningsfokuserad och har förmågan att kunna driva förändringar för att utveckla processerna. Då du har ett stort tekniskt ansvar för verksamheten är det även viktigt att du självständigt kan ta egna initiativ och beslut. Dessutom ser vi att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som gärna hjälper till där det behövs.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Bäckhammar
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordic Papers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordic Paper är världsledande inom greaseproofpapper och utvalda nischer inom oblekt kraftpapper. Greaseproofpappret tillverkas på fabriken i Säffle där cirka 170 av koncernens 600 anställda återfinns. 95 % av det som tillverkas exporteras världen över med största kunder i Japan och USA.