Technical account manager inom papper och massa till Solenis

Technical account manager inom papper och massa till Solenis

Är du utbildad ingenjör med ett stort intresse för teknisk rådgivning? Till Solenis letar vi efter dig som vill arbeta som Technical account manager och bistå kunder inom processindustrin med din tekniska expertis. Denna roll bjuder på mycket frihet under ansvar och du som söker kan utgå ifrån Värmland, Närke eller Dalsland. Vill du arbeta för ett marknadsledande företag med stora ambitioner? Då ser vi fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Solenis räkning en Technical account manager med inriktning mot massindustrin. I rollen arbetar du med rådgivande försäljning och tillhör försäljningsregionen "mitt" där kunderna återfinns runt Örebro/Kristinehamn/Karlstad. Solenis gör affärer med samtliga pappers- och massabruk i regionen och har mycket goda relationer med sina kunder. I den här rollen jobbar du hemifrån en dag i veckan, övriga dagar ute hos dina kunder, i vissa fall befinner du dig hos samma kund en hel vecka i sträck. Att arbeta med försäljning hos Solenis innebär främst att förvalta och vidareutveckla befintliga kundsamarbeten och framför allt, genom din tekniska kompetens vidareutveckla dina kunders processmiljöer.

Solenis är mån om sin personal och då resor är en väsentlig del i tjänsten, utrustas du självfallet med tjänstebil liksom får ersättning för ditt hemmakontor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att anställningen sker direkt hos Solenis.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du arbeta med rådgivande försäljning hos ett antal större pappers- och massabruk i region mitt. Du kommer förse dina kunder med expertis, tillämpningskompetens och kemikalier för att förbättra effektiviteten i deras papper- och massaproduktion. I ditt arbete har du tät dialog med processingenjörer förekommer för att förstå vad de vill förbättra i sina produkter liksom kontakter med processoperatörer, avdelningschefer och inköp.

Du kommer till exempel att:
 • Planera och strukturera din tid efter eget ansvar
 • Med hjälp av din produktportfölj sälja in olika typer av lösningar till befintliga kunder
 • Utföra analyser och försök i labbmiljö
 • Utvärdera labbresultat, presentera utfall för kund samt tillsammans med kund planera fullskaliga försök i produktion
Tjänsten passar dig som trivs inom processindustri och triggas av långcyklisk och rådgivande försäljning där du får ta mycket eget ansvar. På Solenis kommer du jobba med branschens bredaste produktportfölj och genom det kunna erbjuda moderna och högteknologiska lösningar - det är något vi tror att du ser som positivt.

Vi söker dig som
 • Har en teknisk högskole- eller universitetsutbildning alternativt kunskap som kan väga upp din utbildning
 • B-körkort är ett krav då du reser i tjänsten
 • Mycket god svenska i tal och skrift samt god engelska är en förutsättning då svenska i regel används hos samtliga kunder medan Solenis koncernspråk är engelska
Meriterande om du:

* Har erfarenhet av försäljning inom papper- och massa alternativt likvärdig erfarenhet från likande bransch.

Som person är du:
 • Självgående
 • Relationskapande
 • Orädd
 • Uthållig
Övrig information
 • Start: 2021-08-01 (flexibelt med hänsyn till uppsägningstid)
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Värmland, Närke eller Dalsland.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Solenis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Kristinehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Solenis här