Hoppa till innehåll
Värmebaronen AB logotyp

Ekonomiansvarig till Värmebaronen, Kristianstad

Vill du arbeta som ekonomiansvarig i ett tillverkande familjeägt bolag där stämningen är familjär, beslutsvägarna korta och där man tillsammans känner stolthet för bolaget och produkterna? Som ekonomiansvarig har du en central roll inom bolaget och får möjlighet att självständigt driva och utföra arbetet på ekonomiavdelningen samt bidra till Värmebaronenes fortsatta tillväxtresa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månadsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Moms och arbetsgivaravgifter
  • Intrastat och i övrigt förekommande myndighetsrapportering
  • Årsredovisning
  • Konsolidering av moderbolag och dotterbolag
  • Budget
  • Kalkylering av standardpriser och försäljningspriser
  • Likviditetsprognos
  • Vara back up för kund- och leverantörsreskontra och lön.

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att klara rollen bra behöver du ha arbetat ett antal år och vara helt självgående i samtliga delar av redovisning och bokslutsarbete. Du bör ha förståelse för kalkylering och har du erfarenhet från producerande bolag är det en stark merit.

Personliga egenskaper:
Du är engagerad, nyfiken och vill vara nära verksamheten. Eftersom du är ensam på avdelningen behöver du vara självgående, ha driv framåt och inte dra dig för att aktivt söka ny information. Du bidrar till den trevliga stämningen men är inte rädd för att ifrågasätta och säga vad du tycker. Du har ett analytiskt sinne och kan dra slutsatser av de siffror du arbetar med.

Vad erbjuder företaget dig?
Värmebaronen är en stabil och trygg arbetsgivare med låg personalomsättning. En kultur som kännetecknas av entreprenörsanda och stolthet. Tonen är skämtsam och hjärtlig men också skarp när det gäller. Beslutsvägarna är korta och du får vara delaktig och bidra med din kunskap.

Placeringsort: Österslöv, Kristianstad

Om företaget:
Värmebaronen startade sin verksamhet 1975 och är nu en av Sveriges ledande tillverkare av värmeanläggningar. Man är unika i branschen då samtliga produkter konstrueras och tillverkas i Sverige. Stora investeringar har gjorts i modern maskinpark för att möta konkurrensen från lågprisländer.

Företagets positiva utveckling har belönats med bland annat Dagens Industri´s Gasellpris som ges till företag med god tillväxt och lönsamhet. Värmebaronen har också tilldelats priser för sin strävan att utveckla och tillverka miljövänliga produkter.

Klicka här för att se en videopresentation om Värmebaronen.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 maj 2023 (34 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare