Avdelningschef till Securitas Blekinge

Avdelningschef till Securitas Blekinge

Är du en inspirerande ledare och nyfiken på din nästa utmaning? Då kan det vara dig vi söker till rollen som Avdelningschef för driftområdena Kristianstad, Kalmar och delar av Blekinge. Området har en lång historia och vi letar nu efter dig som vill vara den som fortsätter att driva tillväxt inom avdelningen. De största kontoren i avdelningen finns i Kristianstad och Karlskrona, vilka båda är möjliga som placeringsorter för en ny Avdelningschef. Ytterligare annan placeringsort än dessa kan vara möjligt under rätt förutsättningar.

Om rollen

Som Avdelningschef kommer du aktivt bidra till tillväxt och ytterligare stärka Securitas som bolag. Vi på Securitas har tydliga ambitioner att fortsätta vår tillväxtresa inom avdelningen på bred front samt med ett extra fokus på affärsområdena Brand & Räddning, Teknik och Parkering. Framgent kommer samarbetet mellan övriga avdelningar i Sverige att förstärkas och så även samarbetet med centrala funktioner på Securitas. Därför är det viktigt att i Avdelningschefsrollen ta sig an detta uppdrag med ett brett perspektiv på affären både sett till kommersiella aspekter men också operativa stabsfunktioner, teknik och försäljningsprocesser.

I denna roll kommer du att rapportera till Regionchef och ingå i ledningsgruppen för Region Syd.

Du kommer till exempel att:

* Leda och utveckla avdelningen, innefattande personal, organisation och kommersiell agenda

* Framgångsrikt driva affären inom avdelningen genom ökad tillväxt och lönsamhet samt säkerställa att övergripande försäljnings- och tillväxtmål uppnås.

* Utveckla affärs- och investeringsstrategier för fortsatt tillväxt i en konkurrenskraftig bransch.

* Ha stort fokus på att skapa tillväxt inom såväl Brand & Räddning, Teknik som Parkeringssegmentet.

* Utveckla och motivera ett personalintensivt team och leda avdelningen till bästa möjliga resultat.

* Säkerställa ett nära och effektivt samarbete med övriga avdelningar, samt jobba nära de centrala stödfunktionerna i Sverige.

* Sträva efter att upprätthålla och vidareutveckla god kundvård med samtliga kunder inom avdelningen.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Kvalifikationer

Du är en resultatdriven ledare med mångårig erfarenhet av att leda en organisation på ett framgångsrikt sätt både sett till kommersiella resultat och kundnöjdhet. I tidigare roller har du varit ansvarig för personal, resultat samt budget. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från säkerhetsbranschen eller av tekniska säkerhetslösningar.

Specifikt efterfrågade krav:

* Flerårig ledarerfarenhet inom personalintensiva verksamheter

* Haft personal-, resultat- & budgetansvar i tidigare roller

* Erfarenhet av att på ett framgångsrikt sätt omvandla strategier till verklighet med goda kommersiella resultat

* Vana av att leda chefer

* Högskoleutbildning alternativt annan förvärvad erfarenhet som vi anser vara av motsvarande nivå

* Grundkrav för alla våra ledartjänster är godkända gymnasiebetyg i svenska och engelska samt B-körkort

Som person är du en person som kan leda dina team till framgång - både på kort och lång sikt. Du är en god relationsskapare som inbringar förtroende och är pragmatisk i ditt arbetssätt. För rollen är det viktigt att du kan bidra både på en strategisk och operativ nivå samt har en god förmåga att hantera många olika intressenter.

Du har en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Vidare har du ett starkt driv som kännetecknas av en god problemlösningsförmåga och en hög energinivå.

Ytterligare information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag. Dock senast 2023-02-15.

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: andreas.ericstam@securitas.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Då vi arbetar för en jämställd könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Tjänsten kan även komma att innebära en högre säkerhetsprövning. Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och de fackliga organisationerna Unionen och Ledarna samt individuella avtal.
Mer info
Område Kristianstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 mars 2023 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.