Hoppa till innehåll
Kristianstads kommun logotyp

VA-chef till Kristianstads kommun

Ansök nu
Arbetsbeskrivning
Tekniska förvaltningen på Kristianstads kommun söker nu en VA-chef som ska ansvara för dricksvattenleveransen och avloppshanteringen för kommunens fastigheter. Rollen ansvarar också för investeringsprojekt inom verksamheten och kommer att leda en avdelning med cirka 50 medarbetare. Det är ett utmanande arbete där hela kedjan för världens viktigaste livsmedel ska säkras - från vattentäkt, genom vattenverk och ledningsnät fram till våra abonnenter och vidare till reningsverket och tillbaka till naturen. Avdelningen är indelad i tre olika enheter med tillhörande enhetschefer, för vilka VA-chefen har ansvar för.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Vem är du?
För denna roll krävs en relevant högskole-/universitetsutbildning och ledarskapserfarenhet. Du har också flerårig erfarenhet från VA- eller anläggningsverksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med entreprenadjuridik och/eller projektstyrning.

Du behöver goda kunskaper i IT och datorprogram samt utmärkta kunskaper i svenska i både tal och skrift. Dessutom ser vi att du har körkort och tillgång till egen bil.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument. Du är trygg i din profession och en självklar ledare som har förmåga att arbeta med kulturella förändringar för att skapa goda resultat. Vidare beskrivs du av andra som affärsmässig, stabil, glad och entusiasmerande.

Du erbjuds
Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du får möjligheten att utveckla och påverka strukturen i en verksamhet som värderar samhällsnyttan högt!

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Ansökan
Omfattning: Tillsvidareanställning, heltid
Start: Enligt överenskommelse
Placering: Rådhus Skåne, Kristianstad

I denna rekrytering samarbetar Kristianstads kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johan Friberg på 0760-02 69 69, johan.friberg@jurek.se. Du är välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga. GDPR. Sista ansökningsdag är den 2023-10-12.
Tjänsten är föremål för säkerhetsprövning.

Kontaktpersoner
  • Jimmy Källström, Förvaltningschef, jimmy.kallstrom@kristianstad.se,vxl 044-13 62 25
  • Linn Säbom, HR-chef, linn.sabom@kristianstad.se, 044-132187
  • Anders Rooth - Vision, anders.rooth@kristianstad.se, vxl 044-13 62 25
Om verksamheten
Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.
Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Tekniska förvaltningen är en del av Kristianstads kommun och vår verksamhet påverkar i stort sett alla inom kommungränsen - från morgon till kväll. Vi ansvarar för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Vi ansvarar också för den kommunala vatten- och avloppsförsörjningen (VA), och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

Tekniska förvaltningen har cirka 300 medarbetare och yrkesrollerna är många. Förvaltningen hanterar årligen cirka 1 miljard kronor i driftpengar och nästan lika mycket pengar i investeringsbudget. Förvaltningen bedriver sin verksamhet genom tre avdelningar: Fastighetsteknik, Anläggningsavdelningen och VA-avdelningen.
Mer info
Kontaktperson
Johan Friberg
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 okt. 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare