Hoppa till innehåll

Avdelningschef, Miljö- och hälsoskydd, Kristianstads Kommun

Som avdelningschef för Miljö- och hälsoskyddsavdelningen har du det övergripande ansvaret att planera, följa upp, förvalta samt utveckla verksamheten. Du coachar och stöttar ett team på närmare 30 medarbetare och har personal-, arbetsmiljö-, verksamhets- och ekonomiskt ansvar för dessa. I rollen kommer du att ha många kontaktytor både externt och internt samt delta i både regionala och nationella yrkesnätverk. Avdelningen arbetar med myndighetsutövning, vilket innebär att vi tillser att lagar och regler inom de aktuella områdena följs. Du kommer också att vara föredragande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom miljö, samhällsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för området. Du har erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor. Utöver detta ser vi även att du har:
  • Erfarenhet av ledarskap
  • God kunskap inom miljöbalken, livsmedelslagen, förvaltningslagen och kommunallagen
  • Flytande svenska i tal och i skrift
  • B-körkort
Vi anser att det är meriterande om du har:
  • Erfarenhet av att ha arbetat i en politisk styrd organisation
  • Förståelse och erfarenhet av myndighetsutövning
  • Van vid att arbeta med digitalisering
  • Chefs- och ledarskapsutbildning
Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att du ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktad och kommunikativ med fokus på mål och resultat. Du är strukturerad och har ett flexibelt förhållningsätt och är van att ställa om vid snabba förändringar. Vidare är du skicklig på att skapa relationer och bygga nätverk. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun.

Du erbjuds
Du kommer att vara en del av en öppen, ärlig och engagerad kultur med kamratskap och hjälpande händer. Gruppen består av medarbetare med god sammanhållning, arbetsstolthet och kreativitet, som verkligen bryr sig om miljö och hälsa. Avdelningen har en bred kompetens inom många ämnesområden och stöttar upp varandra när det behövs samt arbetar självständigt. Avdelningen har mycket höga NKI-värden (nöjd-kund-index). I Kristianstad är klimatanpassningsfrågan en betydande fråga och kommunen är i framkant på området.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Om verksamheten
Miljö- och hälsoskyddsnämnden ansvarar för ett brett verksamhetsområde som ständigt utökas. Nämnden har det politiska ansvaret för kommunens miljö- och hälsoskyddsarbete. Uppdraget är att arbeta för att samhället utvecklas hållbart på både kort och på lång sikt.
Avdelningen ingår som en viktig del i Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Kristianstads Kommun
Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Facklig kontakt
Vision: Johan Järnström, 044-132913
Naturvetarna; Anna-Karin Åkesson, 044-135407
Akavia: Rebecca Ivarsson, 044-135241
DIK: Cornelia Ingers, 044-13 61 98

Ansökan
Omfattning: Tillsvidareanställning, heltid
Start: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-12-14
Placering: Rådhus Skåne, Kristianstad

I denna rekrytering samarbetar Kristianstads kommun med Jurek Recruitment & Consulting, ansvarig rekryteringskonsult är Nandie Olsson.
Vi ser fram emot din ansökan!

Om Jurek
Jurek Recruitment & Consulting är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och konsultlösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration, marknad/kommunikation och inom management. När du skickar in din intresseanmälan för nya uppdrag eller tjänster, hamnar du i vårt nätverk och kan matchas med konsultuppdrag eller fasta tjänster.
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
14 dec. 2023 (16 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Nandie Olsson
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare

Sigtuna
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb

Malmö stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Hässleholm
Organisation & ledning
Företagslogga