Kategorichef - Finkem, Grovkem, Salong

Kategorichef - Finkem, Grovkem, Salong

Kategorichef - finkem, grovkem och salongsprodukter

Trivs du i ett högt tempo med högt i tak? Är du en vinnare som alltid strävar efter att bli bättre? Sporras du av att göra goda affärer? Då är det kanske dig vi söker!

Vi söker nu en kategorichef till EKO Stormarknad med erfarenhet från detaljhandeln, en god förhandlare och en person som drivs av att göra goda affärer. Vi söker dig som är orädd, initiativrik och som snabbt anpassar dig till trender och mode.

EKO Stormarknad erbjuder kända märken till låga priser och det genomsyrar inköpsavdelningens arbete med att ständigt skapa det bästa och mest prisvärda sortimentet till våra kunder. Vi är en växande organisation med flera nyetableringar i sikte och vi hanterar stora volymer med hög omsättning.

Rollen som kategorichef har många kontaktytor både internt och externt och vi ser gärna att du är en god kommunikatör, en teamspelare och att du arbetar strukturerat.

Dina arbetsuppgifter

Ansvar för sortiment och prissättning för finkem, grovkem och salongsprodukter.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
  • Förhandla sortiment och priser hos leverantörer.
  • Välja ut det bästa sortimentet för våra kunder
  • Hitta nya leverantörer och möjligheter
  • Vara uppdaterad på hur marknaden ser ut. Ett genuint intresse för produkterna krävs för att trivas med tjänsten.
  • Prissättning och marknadsanalys
  • Planera marknadsföring i annonsblad och digitalt
  • Planering, mallorder och att hjälpa personalen i starten när vi etablerar nya butiker (ca 2 butiker / år)
  • Stötta och informera befintliga butiker i allt som rör ansvarsområdet ex. sortiment, leverantörsbyten, priser och försäljning.
Din bakgrund och meriter
Som person är du ansvarstagande, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du är målinriktad och levererar alltid i tid och med hög kvalitet. Du har ett intresse av att hålla dig uppdaterad om branschens nyheter och drivs av att ständigt vidareutveckla sortimentet. God struktur är en förutsättning då tempot är högt och förändring är en del av vardagen. Du trivs i en vinnarkultur där vi alltid strävar efter att bli bättre.

Vi ser gärna att du har en bakgrund från inköp inom detaljhandeln. Tidigare arbete med kategorierna grovkem, finkem och salongsprodukter är en fördel men inget krav.

Goda kunskaper i Excel är ett krav.

Teamet består av 12 personer som varje dag arbetar för att förse våra butiker med ett intressant och attraktivt sortiment till rätt pris som gör att varje besök på EKO Stormarknad blir en upplevelse.

Tjänsten
Tjänsten avser en tillsvidaretjänst på 100%, Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Placering på EKO Stormarknads supportkontor i Fjälkinge, utanför Kristianstad.

Lön enligt överenskommelse.

Senaste ansökningsdag är den 2 april 2023.

Vi tillämpar löpande urval så därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.
Mer info
Kontaktperson Eko-Gruppen Hässleholm AB
Telefon 0451-48000
Område Kristianstad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett av Sveriges största detaljhandelsföretag och hos oss kan du
arbeta med dagligvaror (på City Gross eller EKO), mode (på Glitter) eller heminredning (på Granit eller Duka) antingen i butik eller i någon av våra stödfunktioner som t ex design/sortiment, inköp eller administration i Sverige eller utomlands.

Bergendahls är ett decentraliserat företag där vi styr med värderingar och mycket grundläggande policies. Vi vill stimulera självständighet och entreprenörsskap, varför varje affärsområde själv anpassar sin verksamhet till det som bäst stimulerar deras affärer och medarbetare, men alltid med våra värderingar som en stabil grund.