Erfaren Elkonstruktör till Värmebaronen

Erfaren Elkonstruktör till Värmebaronen

Kort om tjänsten

Värmebaronen söker en erfaren El-konstruktör, som vill arbeta med konkurrenskraftiga produkter tillsammans med engagerade kollegor.

Om verksamheten

Företaget grundades 1975. Nu, många år senare, är Värmebaronen ett stabilt familjeföretag med stark ekonomi och med ett brett produktsortiment och ett grundmurat kvalitetsrykte.
Företagets filosofi är inte att vara störst på marknaden utan att istället alltid sträva efter att vara bäst. Värmebaronen är ett unikt företag inom energibranschen då samtliga produkter i det stora sortimentet konstrueras och tillverkas i Sverige i egen fabrik.
För att kunna konkurrera med lågprisprodukter från det forna östblocket och Asien har Värmebaronen under senaste åren bedrivit ett omfattande utvecklingsarbete vad gäller teknik och gjort stora investeringar i miljontals kronor i det allra senaste i maskinväg. Detta har tagit stora mängder resurser i anspråk vilket varit en medveten satsning för framtiden som företaget nu står redo att möta och under 2019 redan sett resultat på. Läs gärna mer om bolaget på www.varmebaronen.se

Mer om tjänsten

Du kommer tillsammans med ditt team, driva utveckling, kundanpassningar och produktvård av Värmebaronens produkter. I tjänsten som El-konstruktör kommer du arbeta nära dina kollegor, marknaden och produktionen.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Konstruktion av nya och befintliga produkter.
  • Beräkning och dimensionering av kablage, kontaktorer, anslutningsplintar och viss mekanik.
  • Konstruktionsstöd till sälj med kundanpassningar och kundspecifika ritningsunderlag.
  • Arbeta och konstruera enligt standarder och maskindirektiv.
  • Underlag till Teknisk dokumentation, ex Riskanalyser och LVD rapporter.
  • Mycket av arbetet administreras och struktureras i vårt affärssystem, Monitor.
Värmebaronen erbjuder dig ett välskött bolag med många befintliga kunder. Du får jobba med konkurrenskraftiga produkter tillsammans med engagerade kollegor. Det är ett varierande jobb där du kommer bli involverad i många moment i produktlivscykeln, du kommer att följa dina produkter och projekt från början till slut.

Din profil

Som person är du en prestigelös lagspelare som vill lära, och dela med dig av dina kunskaper. Du har lätt för att anpassa dig och trivs i sociala sammanhang. Du är utbildad El-konstruktör med några års erfarenhet av liknande tjänst och CAD-konstruktion.
Vi förutsätter att du har erfarenhet av starkström, där beräkningar och dimensionering har gjorts för 230 - 690volt, att du har ritat kraftschema i CAD. Det är meriterande om du har erfarenhet av maskinbyggnad inom elkonstruktion och är van att arbeta i affärssystem, gärna Monitor.
Vidare är du självgående och passionerad i ditt yrke. Du är nyfiken och tänker kreativt för att hitta nya innovativa lösningar. Vi söker dig som engagerat tar dig an nya utmaningar och vill växa med bolaget i en trivsam företagsmiljö.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Johan Ohlander
Telefon 042-176608
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.