Utredningsledare för En ny generation järnväg

Utredningsledare för En ny generation järnväg

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
De fyra utredningsledare vi söker ska delta i och utveckla programmet En ny generation järnväg. Som utredningsledare ska du vara projektledare för de systemövergripande utredningar som identifieras inom ramen för programmet. Utredningarna är i hög grad komplexa och kräver intern förankring och samordning med berörda delar av Trafikverket. För samtliga tjänster gäller att du kommer att arbeta med strategier och stöd till implementering. Du ska även kunna representera Trafikverket i olika externa sammanhang nationellt och internationellt, t.ex. som föreläsare.

Samtliga tjänster kommer att vara organisatoriskt placerade på enheter som finns inom avdelning Nationell Planering, men du kommer i huvudsak att arbeta inom programmet En ny generation järnväg. Du kommer att leda, driva och utveckla utredningar inom någon av följande inriktningar:

Systemövergripande utredningsledare (2 tjänster)
 • Utbyggnadsstrategier och översiktlig planering av genomförande
 • Effektiva processer för genomförande och industriell produktion
 • Fördjupade utredningar kring tekniska, trafikrelaterade, samhällsekonomiska och kapacitetsmässiga frågor
Utredningsledare sidosystem (1 tjänst)
 • Samordning av utformning och lokalisering av systempåverkande åtgärder såsom platser för uppställning, verkstäder och depåer.
Utredningsledare gestaltning, arkitektur, landskapsarkitektur (1 tjänst)
 • Samordning av uppdrag inom utformning, gestaltning och arkitektur såsom utveckling av typlösningar, profilprogram för stationer och landskapsanpassning. Här ingår även att utveckla processer som ska säkerställa god arkitektur, t.ex. upphandlingskriterier och arkitekttävlingar.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
 • har universitets- eller högskoleexamen inom samhällsplanering, ingenjörsutbildning inom infrastruktur, landskapsarkitektur/arkitektur eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig erfarenhet från utredningar, planering eller genomförande inom infrastruktur
 • har goda ledaregenskaper
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Meriterande är:
 • erfarenhet i utredningsområden nämnda under arbetsuppgifter
 • erfarenhet av projektledning och/eller leda utredningar
 • goda kunskaper i engelska
Vi söker dig som är analytisk samt har god problemlösningsförmåga och har en förmåga att identifiera problem samt hittar lösningar ut ett helhetsperspektiv. Du vågar tänka nytt och drivs av utveckling och resultat samtidigt som du är strukturerad och har en god förmåga att planera och samordna. Då tjänsten innebär mycket kontakter internt och externt krävs det att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga samt känner dig bekväm i att företräda Trafikverket i externa sammanhang nationellt och internationellt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-27

Upplysningar

Chef - Systemövergripande utredningsledare Britt-Inger Bergman Lakso
0101237533

Chef - Utredningsledare gestaltning Rami Yones
0101241550

Chef - Utredningsledare Sidosystem Anna Fällbom
0101235859

Programchef - En ny generation järnväg Peter Uneklint
0101236047

SACO Peter Johansson
0101235928
Mer info
Kontaktperson Britt-Inger Bergman Lakso
Telefon 0101237533
Område Kristianstad
Yrkesroll Administration, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.