Strategisk planerare nationell

Strategisk planerare nationell

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som strategisk planerare ingår du i en grupp på fyra personer där ni tillsammans arbetar med uppgifter som varierar över tid. Arbetet genomförs såväl enskilt som i dialog med kollegor på enheten, regionerna samt andra berörda verksamhetsområden. Även externa kontakter kan förekomma. Gruppens gemensamma uppdrag är att utifrån ett systemperspektiv utveckla den statliga infrastrukturen, framför allt med fokus på järnvägens sidosystem.

I rollen som Strategisk planerare kommer du att förvalta, utveckla och implementera arbetssätt för förändring av järnväg, såsom upphörande av underhåll, nedläggning och upplåtelse av järnväg. Du kommer aktivt att stödja Trafikverkets regioner som handlägger ärenden inom området och också slutligt bereda ärenden inför styrelsebeslut.

Du kommer också att delta i och driva projekt samt utredningar kopplade till nuvarande och framtida funktion samt användning av järnvägens sidoanläggningar. Ditt arbete bidrar till den fortsatta utvecklingen av järnvägens sidosystem, vilket är en viktig del i att uppnå ett hållbart och effektivt transportsystem.

Remisser och regeringsuppdrag inom området kan förekomma

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har 240 hp med inriktning samhällsplanering/fysisk planering, juridik, teknik, eller annan relevant utbildning ihop med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska både vad gäller tal och skrift
  • har arbetslivserfarenhet vad gäller utveckling av arbetssätt/rutiner
  • har goda kunskaper kring järnvägsjuridik
Det är meriterande om du
  • har flera års arbetslivserfarenhet från järnvägssektorn
  • har erfarenhet av infrastrukturplanering på järnväg
  • har erfarenhet av projektledning eller utredning
Som person har du en god analytisk förmåga. Du är tålmodig och noggrann. Eftersom du i rollen har många kontakter såväl interna som externa ställer vi krav på att du är en duktig relationsbyggare. Det är även av vikt att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-07

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Fällbom
0101235859

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Anna Fällbom
Telefon 0101235859
Område Kristianstad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.