Sakkunnig trafikering på järnväg Kristianstad

Sakkunnig trafikering på järnväg Kristianstad

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som sakkunnig arbetar du med att kvalitetssäkra indata, sammanställa, följa upp och analysera resultat kopplat till avdelning Trafikplanerings leveranser. Du agerar i dessa frågor som expertstöd till verksamheten, medverkar i prognosarbetet samt föreslår åtgärder och förbättringar inom främst processen Planera trafik.

I rollen ingår det att hantera och ta fram underlag för särskild statistik till utredningar och uppdrag inom avdelningen. Du analyserar utveckling och trender i transportsystemet och bistår fakturering, regresshantering och reklamationer med underlag. Som en del av arbetsuppgifterna kan du även komma att leda utredningar och uppdrag inom avdelningen samt bidra med din kompetens i externa forum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning statistik och trafikmodeller eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har mycket goda kunskaper i Excel
  • har erfarenhet av statistik och avancerade beräkningar med hjälp av kalkylprogram
  • har erfarenhet av arbete med analyser, prognoser samt stora datamängder där du sammanställt och presenterat resultat
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har kunskap i kartproduktion
  • har kunskap i programmering med VBA, SQL-frågor, Business Intelligence eller Business Objects
Som person har du ett analytiskt förhållningssätt och arbetar med stor noggrannhet. I rollen är det även viktigt att du har en kommunikativ förmåga och är en god samarbetspartner samt har en förmåga att arbeta självständigt med en helhetssyn.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-23

Upplysningar

Rekryterande chef Hans Stenbacka
0101231420

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Kjell Bergström
0101242670

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Hans Stenbacka
Telefon 0101231420
Område Kristianstad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.