Regional beredskapsplanerare Syd

Regional beredskapsplanerare Syd

Som Regional beredskapsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med på en utvecklande resa att bygga upp totalförsvaret i Sverige? Trafikverket står inför spännande utmaningar att växla upp kompetens och förmåga för att ta del i det arbetet tillsammans med andra aktörer i södra Sverige.

Du kommer tillsammans med övriga regionala och nationella beredskapsplanerare att arbeta med planering av krisberedskap och höjd beredskap. I detta ingår bland annat att delta i, samt driva utredningar och utveckling inom området, där bland annat hanteringen av säkerhetsskydd och kontinuitetshantering på regional nivå ingår. På regionkontoret i Kristianstad arbetar två regionala beredskapsplanerare och nu söker vi en till kollega

I rollen kommer du att samverka internt samt med andra myndigheter som till exempel MSB, Försvarsmakten, länsstyrelser, kommuner och näringsliv i kris- och beredskapsfrågor.

Som beredskapsplanerare kan du komma att ansvara för att samordna regional krisberedskapsorganisation inklusive bemanning och schemaläggning av tjänsteman i beredskap, administratörer och andra roller.

I din roll som beredskapsplanerare kommer du att utbilda och öva inom området. Det kan innebära att arbeta fram utbildnings- och övningsmaterial, planera inför och genomföra utbildningar och övningar.

-Det blir allt tydligare för mig hur viktig rollen är som Trafikverket har i det samlade totalförsvaret. Utan en fungerande infrastruktur stannar många avgörande aktiviteter upp i ett stört eller oönskat läge. Att få vara med i detta utvecklingsarbete känns riktigt kittlande, uttrycker en medarbetare som jobbar som beredskapsplanerare.

I hela samhället pågår utvecklingen av totalförsvaret vilket innebär att arbetsuppgifterna kommer att innehålla en stor del utvecklingsuppdrag de närmaste åren där du har möjlighet att kunna påverka och vara delaktig. Ditt arbete innehåller en del resor, både nationellt och regionalt.

Kvalifikationer
För att vara lyckas i rollen behöver du ha god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har lätt för att samarbeta och är smidig i din samverkan med interna/externa aktörer samt arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Därutöver har du en god analytisk förmåga som gör att du identifierar risker och behov samt utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du arbetar effektivt och uthålligt samt självständigt utvecklar och driver ditt arbete framåt. Andra viktiga egenskaper som du besitter är din förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer samt att du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering, försvarsinriktning, statskunskap med inriktning mot krisberedskap, totalförsvar eller samhällsutveckling alternativt annan likvärdig utbildning i kombination med erfarenhet som är relevant för tjänsten
  • har erfarenhet samt god kunskap om samhällets krisberedskap, totalförsvarsplanering och säkerhetsskydd i en större organisation.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att driva projekt och har haft en coachande och ledande roll
  • har kunskap om gällande lagstiftning inom kris och höjd beredskap
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort är Kristianstad.

Intervjuer kommer att ske via Skype.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-04

Upplysningar

Rekryterande chef Kristianstad Lennart Andersson
0705195136

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Staberg
0101236506
Mer info
Kontaktperson Lennart Andersson
Telefon 0705195136
Område Kristianstad
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.