Projektledare Projektstyrning

Projektledare Projektstyrning

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker just nu nya kollegor till dubbelspårsutbyggnaden av Västkustbanan mellan Ängelholm och norra Helsingborg. Projektet omfattar 24 km järnväg med tillhörande anpassning av korsande vägar, ledningsomläggningar, stationsombyggnader och mycket mer - kolla in www.trafikverket.se/angelholm-helsingborg. Det är ett spännande projekt med många möjligheter till personlig utveckling. Produktionen pågår 2020-2024 och leds från vårt projektkontor i norra Helsingborg, och därefter kommer du att arbeta med andra spännande projekt inom Trafikverket.

Tillsammans med ett ambitiöst gäng välmeriterade och engagerade projektledare och projektingenjörer kommer du vara en del av Projektledningen med det övergripande ansvaret för projektets genomförande och mål.

Inom ditt delprojekt Projektstyrning kommer du ha eget ansvar och befogenheter att fatta beslut och du leder och fördelar arbetet. Du ansvarar tillsammans med ditt team för kompetens och arbetssätt inom bl a risk- och kravhantering, ekonomi, tidplanering, överlämnande, samverkan, kvalitet mm och erbjuder stöd och styrning inom dessa områden för projektets operativa delprojektledare. Du samordnar även kontaktytan mellan projektet och Trafikverkets specialistresurser. Du leder en projektintern resursfunktion med stor möjlighet att bidra till projektets goda framdrift och välskötta styrning - tänk vilken utvecklande utmaning! Rollen förutsätter ett tätt samarbete med många så du behöver vara en person som brinner för kommunikation och samverkan för att lyckas. Placeringsort är Kristianstad men i detta projekt kommer du utgå och jobba från vårt projektkontor i Helsingborg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet av infrastrukturprojekt och/eller bygg- och anläggningsprojekt eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet av en ledande befattning, exempelvis projektledare, uppdragsledare eller arbetsledare
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att ha arbetat i stora projektorganisationer med många gränssnitt
  • har erfarenhet av utveckling av arbetssätt, processtyrning eller motsvarande
För att lyckas i rollen som projektledare drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra. Som person har du god förmåga att planera och strukturera, du har även god problemlösnings- och samarbetsförmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-30

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Rosberg
0101230122

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Dennis Ryd
0101238466
Mer info
Kontaktperson Åsa Rosberg
Telefon 0101230122
Område Kristianstad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.