Projektingenjör med inriktning omvärld Kristianstad

Projektingenjör med inriktning omvärld Kristianstad

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i vårt projektledningsteam inom Projekt Hässleholm - Lund. Trafikverket ska bygga en ny, dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Hässleholm och Lund som är en länk i en framtida stambana Stockholm-Malmö via Jönköping. Som Projektingenjör i projekt Hässleholm-Lund får du en viktig roll i de utmaningar vi har framför oss. På sikt har du möjlighet att utvecklas mot projektledare.

Som medarbetare i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt kan vi erbjuda stimulerande och kvalificerade arbetsuppgifter med stor bredd och variation. Du kommer vara direkt underställd Teknik- och Miljöchefen i vår projektorganisation men kommer i huvudsak arbeta tätt ihop med vår projektledare omvärld för projekt Hässleholm - Lund samt projektets projektledningsteam. Eftersom vår organisation finns på flera orter kommer tjänsten innebära resor till viss omfattning.

Arbetet innebär bland annat följande:
 • Medverka och tillsammans med projektledare omvärld företräda Trafikverket i möten med externa intressenter
 • Bistå projektledare omvärld med planering av samråd
 • Bistå projektledare omvärld med underlagsmaterial för kommunikationsmaterial i samråd med projektets kommunikationsansvarig
 • Bistå projektledare omvärld i arbetet med riskhantering
 • Bistå projektledare omvärld med underlag till intern månadsrapportering
 • Bidra till att utpekade projektledningsmål uppfylls
 • Tillse att projektets interna arbetssätt, rutiner, instruktioner, metodbeskrivningar, mallar och verktyg används inom funktionsområdet.
 • Driva och bereda frågor inför projektbeslut
 • Strukturering och administration i projektledningssystemen
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleexamen 180 hp (120hp) inom samhällsbyggnad, juridik, ekonomi eller teknik, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har mycket god kännedom samt vana att arbeta i Office-paketet
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har svenskt medborgarskap
För att lyckas i rollen som projektingenjör med inriktning omvärld är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du initierar, driver och följer upp utveckling av processer och dialoger med aktuella samarbetspartners och intressenter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Tomas Reimer
0101237773

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Tomas Reimer
Telefon 0101237773
Område Kristianstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 mars (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.