Kvalificerad Controller Nationell trafikledningssystem

Kvalificerad Controller Nationell trafikledningssystem

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Just nu söker vi en kvalificerad controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning.

Som kvalificerad controller kommer du att jobba med stora utvecklingsprojekt som handlar om att digitalisera och ta fram ett nationellt tågledningssystem, samt digitalisering av kapacitetstilldelningen på järnväg, där du arbetar med att planera och leda budget-, prognosarbete och resultatuppföljning. Tjänsten innebär också att du kommer fokusera på det finansiella och arbeta med att processleda och kvalitetssäkra projektens kostnadsuppföljningar, prognosbedömningar och ekonomiska avvikelsehanteringar. Du genomför uppföljning och analyser, och vid behov ad-hoc analyser. Du tar fram beslutsunderlag till projektledning och chefer. Tjänsten innefattar ett samarbete med projektledare, chefer och avdelningens övriga controllers. Du tillhör avdelningen ekonomi och styrning och deltar i avdelningens arbete med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har civilekonom/ekonomie-magisterexamen med controller-bakgrund, civilingenjör med fokus på ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med controlling
  • har jobbat i ett större affärssystem
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
Det är meriterande om du
  • har arbetat som controller i en större organisation
  • har erfarenhet av controllerarbete i projektverksamhet, vilket innebär att du har arbetat med exempelvis projektuppföljning eller projektredovisning
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso
Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen kommer du att samarbeta brett med chefer och controllers i organisationen och det är därför viktigt att du är duktig på att bygga relationer. Du har även en god kommunikationsförmåga och vana att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, detta så att förståelse och förankring skapas hos berörda parter i organisationen. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-06-03

Upplysningar

Rekryterande chef Yvonne Helander
0101243356

ST Bengt Gruvman
0101231346

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Svante Lennerstedt
0101244241
Mer info
Kontaktperson Yvonne Helander
Telefon 0101243356
Område Kristianstad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 juni 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.