Handläggare skadeärenden vikariat

Handläggare skadeärenden vikariat

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter
Drivs du av att förbättra processer och struktur? Gillar du av att utreda och söka? Då är detta tjänsten för dig!

Den 1 juli 2018 började den nya järnvägstrafiklagen gälla i Sverige. Lagen ger transportörer möjlighet till ersättning när Trafikverket orsakar förseningar, så kallad regressersättning. Du ingår i en grupp av åtta handläggare, en samordnare, en utredningsledare samt en sektionschef. Du kommer att arbeta självständigt samt i grupp för att säkerställa att arbetet utförs enhetligt och med god kvalitet.

I arbetet som handläggare ekonomisk skada ingår att handlägga, diarieföra och lämna besked i ärenden kopplade till ekonomisk skada på järnvägen. Utredning sker via informationsinsamling i ett flertal olika system. Interna och externa kontakter ingår i arbetsuppgifterna. I arbetet ingår att bidra och delta i utvecklingen av verksamheten.

Resor förekommer i viss mån, särskilt i samband med utbildningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har gymnasieutbildning med ekonomisk eller teknisk inriktning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har tidigare erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden eller motsvarande
  • har god datorvana
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
Det är meriterande om du
  • har kunskap vad gäller LUPP, Basun, Lime eller Trainplan
  • har erfarenhet av skadereglering inom försäkringsbolag
  • har erfarenhet inom handläggning av ärenden från resebyrå, bank eller motsvarande
  • har erfarenhet av järnväg med inriktning mot avgifter, avtal och/eller trafikledning
För att lyckas i rollen bör du ha en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Det är även av vikt att du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har en god samarbetsförmåga vilket visar dig genom att du tillsammans med kollegor utarbetar grund för bedömningar och därefter agera utifrån dessa.

Tjänsten är ett vikariat till och med augusti 2020.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas i Kristianstad 6 - 7 november.

Vid frågor under vecka 42, vänligen kontakta Marie Persson.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-29

Upplysningar

Rekryterande chef Johnny Tilgrim
0101231882

SACO Kjell Bergström
0101242670

SEKO Dennis Ryd
0101238466

ST Anders Sjögren
0101235158

Ställföreträdande chef Marie Persson
0101231808
Mer info
Kontaktperson Johnny Tilgrim
Telefon 0101231882
Område Kristianstad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 okt 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.