HR-strateg Arbetsmiljö

HR-strateg Arbetsmiljö

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som HR-strateg inom Arbetsmiljö kommer du tillsammans med ett team att ansvara för att utveckla och förvalta processen för Trafikverkets strategiska arbetsmiljöarbete. Du kommer utarbeta och följa upp ett systematiskt arbetsmiljöarbete inom såväl det fysiska som organisatoriska och sociala området. Dina ledaregenskaper kommer hjälpa dig leda och driva projekt och arbetsgrupper för att utveckla arbetsmiljöarbetet strategiskt. Du kommer att ansvara för- och i viss mån genomföra utbildningar inom arbetsmiljöområdet, samt att ha ett avtalsansvar mot våra leverantörer inom området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har relevant högskoleutbildning om 180 hp/120 p, gärna med inriktning arbetsmijö, eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av att driva strategiska arbetsmiljöfrågor, gärna i en större organisation
  • har erfarenhet av att leda och driva egna projekt.
  • har kunskap och erfarenhet av att ta fram och implementera relevanta verktyg inom arbetsmiljöområdet.
  • har erfarenhet av organisatoriskt och socialt och/eller fysiskt arbetsmiljöarbete på strategisk nivå
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har jobbat som projektledare eller haft ledande befattning.
Egenskaper som du bör besitta är självgående, pålitlig, social, förtroendeskapande och strukturerad. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa och upprätthålla långsiktiga relationer.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-25

Upplysningar

Rekryterande chef Conny Jonsson
0101231043

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Conny Jonsson
Telefon 0101231043
Område Kristianstad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 mars (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.