Chefssekreterare - assistent

Chefssekreterare - assistent

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som chefssekreterare/assistent inom verksamhetsområde Planering i region Syd har du en viktig roll i att bistå, i första hand den regionale direktören, men även den övriga regionala ledningen i form av enhetschefer och medarbetare. Du bistår även i den regionala koordineringsgruppen och du kommer att ha en stor variation och bredd i dina arbetsuppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår:
 • vanliga förekommande assistentuppgifter till den regionale direktören, t ex viss resebokning, planera och administrera interna och externa möten
 • årsplanering avseende bl.a. kalenderbokning
 • ansvara för regiondagar, då hela regionens medarbetare träffas
 • delta i och administrera kring och under ledningsmöten, samverkansmöten och möten med regional koordineringsgrupp
 • ansvara för regionens dokumenthanteringssystem (SharePoint) med struktur, behörigheter, utveckling och underhåll
 • ajourhålla regionens bemanningsplan
 • viss diarieföring och fakturahantering
 • remissadministration
 • på uppdrag, samordning av regionövergripande uppgifter över hela Syds geografi
 • vissa arbetsledande uppgifter
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har minst en avslutad gymnasieutbildning med relevant inriktning
 • har flerårig erfarenhet av självständigt och serviceinriktat ledningsstödsarbete
 • har goda kunskaper i Microsoft Office
Det är meriterande om du
 • har en eftergymnasial utbildning
 • har kunskaper av administration i verktyget SharePoint
Som person är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Vidare har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren som både är intern och extern. Du inger förtroende och är även en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Vi ser även att du har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-26

Upplysningar

Rekryterande chef Jens Möller
0101232266

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Sorin Sima
0101233377
Mer info
Kontaktperson Jens Möller
Telefon 0101232266
Område Kristianstad
Yrkesroll Administration, Assistent, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.