TEKNISK PRODUKTEXPERT MED INTRESSE FÖR MILJÖ

TEKNISK PRODUKTEXPERT MED INTRESSE FÖR MILJÖ

Smekab Citylife går som tåget! Vi arbetar med produkter för urbana miljöer och som får människor att trivas. Just nu inrättar vi en ny tjänst som Teknisk Produktexpert till vårt huvudkontor i Önnestad. Vill du arbeta i ett välmående företag med trevliga kunder och kollegor är detta en fantastisk möjlighet för dig.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Tjänsten som Teknisk Produktexpert är ny inom Smekab Citylife och det finns därför goda möjligheter att, över tid, vara med och utforma tjänstens innehåll. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår att:
  • fungera som länk mellan säljare och kund avseende teknisk expertis
  • ansvara för vilka regler och krav våra produkter omfattas av
  • stötta vid enklare dimensionerings- och hållfasthetsberäkningar
  • fungera som intern expert avseende produktrelaterade miljöfrågor
  • samla in data och upprätta miljödokumentation såsom LCA, LCC samt EDP
Tjänsten är på heltid med placering i Önnestad strax utanför Kristianstad. Du rapporterar till vår Sortiments- och Produktutvecklingschef och arbetar också i mycket nära samarbete med kollegor inom sälj, konstruktion, miljö, kvalitet och inköp.

Kvalifikationer och personlighet
Du har ett par års arbetslivserfarenhet inom området i närtid. Har du dessutom en teknisk högskoleutbildning inom maskinteknik är det meriterande.

Du har god förmåga att läsa och förstå kravspecifikationer, standarder, föreskrifter, lagar samt ritningar och annan teknisk dokumentation. Vi sätter också högt värde på kunskap i materiallära.

Du behärskar både svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift samt har utmärkta kunskaper i MS Office. Det är meriterande om du har kunskap i CAD-system.

Vidare har du ett gott sinne för siffror och tycker om beräkningar. Du har en utmärkt förmåga att hålla många projekt i gång samtidigt och självständigt prioritera uppgifter och filtrera information. Som person är du strukturerad, noggrann, förtroendeingivande och bekväm med att ställa krav och fatta beslut. Du är också öppen, nyfiken och ödmjuk inför andras kompetens samt driven i att samarbeta med dina kollegor för att hitta de bästa lösningarna. Förmåga att lyfta blicken och tänka övergripande är också viktiga egenskaper för den här rollen.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV på svenska där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink via 070-554 03 42 alt. helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson via 070-554 05 04.

Notera att vi arbetar med urvalet löpande! Ansök därför redan idag!

Du ansöker om tjänsten genom att bifoga din personliga presentation och ditt CV via denna länk:

https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:417016/?lang=se

Ansökningar tas endast emot via denna länk. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Smekab Citylife, Kristianstad, Önnestad, Produktexpert, Tekniskt Säljstöd, Beräkningsingenjör,
Mer info
Kontaktperson Helena Heijmink
Telefon 070-554 03 42
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.comcube.se/
Sista ansökningsdag 3 sept 2021 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fakta Smekab Citylife
Smekab Citylife utvecklar, producerar och säljer produkter och lösningar för att skapa attraktiva urbana miljöer. Räckes- och avspärrningslösningar har sedan 70-talet varit en stor del av företagets erbjudande vilket fortfarande består och utvecklas. Utbudet har kompletterats under åren och i dag erbjuds ett brett sortiment av möbler för offentlig utemiljö, väderskydd för hållplatser, cykelparkeringar och produkter för cyklism.
Företaget har cirka 100 anställda med huvudkontor i skånska Önnestad, och bemannade kontor i Göteborg, Stockholm och Köpenhamn.

Välkommen att läsa mer om oss på www.smekabcitylife.se