Projektinköpare Building Sydväst

Projektinköpare Building Sydväst

Projektinköpare med affären i fokus - Välkommen till oss!

Stora delar av NCC:s omsättning kommer från inköp och därmed är rollen som projektinköpare en oerhört viktig funktion. Här får du alla möjligheter att vara med och påverka företagets resultat genom att göra inköp som är bra för både NCC och våra kunder.

Building Sydväst bedriver entreprenadverksamhet i Nordvästra Skåne, Östra Skåne samt Halland. Vi är ca 250 engagerade medarbetare som bygger och renoverar allt ifrån kommersiella byggnader till bostäder. Vi omsätter ca 1,2 miljarder kronor.

Våra projekt är alltid unika vilket medför att dina inköp kommer att variera och du får använda din skicklighet i att ta fram nya tekniska och affärsmässiga lösningar.

Rollen som Projektinköpare

Som Projektinköpare är du spindeln i nätet när det kommer till allt som rör inköp i våra projekt. Du driver projektets inköpsfrågor genom anbud, projektering och produktion. Du ansvarar för förfrågningar, anbudsutvärderingar, förhandlingar samt tecknande av avtal.

Som stöd finns dina kollegor i inköpsgruppen samt ett stort internt nätverk med experter inom bland annat juridik, miljö, energi och virtuellt byggande. Som inköpare är du generalist genom upphandlingar inom alla förekommande områden - entreprenader, leverantörer och konsulter. Hög affärsetik är ett måste.

För dig som inköpare har NCC dessutom branschens bäst utvecklade inköpssystem i form av Inköpsportalen som är ett fantastiskt verktyg i projektinköparens vardag.

Du kommer att arbeta med allt ifrån bostäder till kommersiella projekt där du har ett nära samarbete med bland annat projektchef, platschef, arbetsledare, projekteringsledare och installations-samordnare. Beroende på projektets omfattning kan du ansvara för ett eller flera projekt samtidigt. Som Projektinköpare tillhör du avdelningens specialistgrupp och rapporterar till Gruppchef Inköp Johan Areskoug.

Din Profil

För att lyckas i rollen som inköpare så har du;
 • Erfarenhet av inköpsarbete i byggbranschen alternativt arbete som arbetsledare, platschef, kalkyl, entreprenadingenjör eller inom försäljning från byggrelaterad verksamhet.
 • Byggteknisk utbildning med erfarenhet av byggproduktion är att föredra.
 • Förståelse för och intresse av entreprenadjuridik.
 • Ser möjligheter och finner lösningar samt förstår effekter av olika metodval.
 • Nyfikenhet, du vill veta mer och lära dig nya saker
 • Lösningsfokus, du hittar nya lösningar
 • Förmågan att samarbeta och arbeta självständigt, du är en lagspelare!
 • En god förmåga att skapa och bibehålla affärsrelationer
 • En hög affärsetik
 • Behärskar obehindrat svenska i tal och skrift. Engelska eller andra språk är ett plus.
 • Vana att arbeta med digitala verktyg
Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad vid vårt kontor i Kristianstad. B-körkort är ett krav då en del resor inom avdelningen förekommer även om tjänsten främst utgår från det lokala kontoret. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna Gruppchef Inköp Johan Areskoug på 070-594 05 65 alt HR Specialist Monica Klersén på 070 - 653 90 49. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande dock senast den 22 maj 2021.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter och bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.
Mer info
Område Kristianstad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 22 maj 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt och Tillit.