Logistikchef, Formplast AB

Logistikchef, Formplast AB

Logistikchef, AB Formplast

Till en nyinrättad tjänst söker vi dig med erfarenhet från operativt logistikarbete och som vid sidan om de logistiska utmaningarna trivs i en personalledande roll. Välkommen till ett bolag i tillväxt och förändring!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som logistikchef har du ett övergripande ansvar för målsättning och uppföljning av målen avseende leveranssäkerhet, servicegrad och omsättningshastighet. Du säkerställer utleveranser och bedömer beläggning och kapacitet utifrån order samt prognoser på kort och lång sikt. Du stöttar planering, inköp samt distribution i nödvändiga prioriteringar, tar dialog med kunder så väl som leverantörer och transportörer vid behov. I din vardag har du ständigt en förhöjd blick där du utifrån statistik, analys och utvärdering initierar positiva förändringar och rutiner i verksamheten.

Ditt personalansvar omfattar 2 tjänstemän inom planering och inköp samt 5 kollektivanställda inom lager och förråd.

Vi erbjuder dig

Du kommer till ett Formplast under tydlig tillväxt och med sina nya ägare ingår Formplast numera i CalixKlippan-gruppen. Du kommer arbeta tajt tillsammans med VD samt produktionschef för att tillsammans skapa bästa förutsättningar för verksamheten i denna tillväxtfas på kort och lång sikt.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som logistikchef krävs tidigare erfarenhet av att operativt ha arbetat med planering, avrop och liknande arbetsuppgifter som beskrivits ovan. Att du har tydliga ledaregenskaper är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du har mycket god kunskap inom Excel och erfarenhet av att nyttja affärssystem på ett effektivt vis. Här arbetar man i Monitor.

Din personlighet

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och din förmåga att leda andra. Som person är du förtroendeingivande och coachande med mycket god kommunikationsförmåga. Att vistas i en föränderlig och växande omgivning tilltalar dig och på ett flexibelt och öppet sätt tar du dig an de utmaningar som uppstår. Du har lätt för att se logiken i de problemställningar du ställs inför och har heller inga bekymmer med att växla mellan dagligt operativt arbete till övergripande och strategiskt.

Kontaktperson och ansökan

Vi hoppas vi väckt ditt intresse. I denna rekrytering samarbetar Formplast AB med Maxkompetens. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80. Vi ser mycket fram emot din ansökan på www.maxkompetens.se med sista ansökningsdag 11 oktober 2020.

Mer om formplast

AB Formplast grundades 1955 och ingår Sedan 1 juni 2020 i CalixKlippan-gruppen. Här formas samtliga typer av termoplaster med metoderna vakuumformning samt tryckformning. Företaget levererar kompletta produkter genom efterbearbetning i CNC-styrda fräsar och genom montering av komponenter i de formade detaljerna. Formplast är en uppskattad och pålitlig samarbetspartner till ledande industriföretag inom många branscher såväl i Sverige som i Europa. Huvudkontor och tillverkning finns i Broby och har ca 40 anställda. Läs gärna mer på www.formplast.se
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Kristianstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 okt 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.