Kvalitets- och Miljöansvarig, Knauf Danogips AB

Kvalitets- och Miljöansvarig, Knauf Danogips AB

Kvalitets- och miljöansvarig, Knauf Danogips AB

Vill du ansvara för att driva, utveckla och stärka ambitionen om ständigt fokus på kvalitet, miljö och arbetsmiljö hos Knauf danogips? Vi välkomnar dig till ett marknadsledande bolag, präglat av såväl internationell som lokal prägel och där frågor kopplade till Säkerhet och Hälsa står absolut högst på dagordningen.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Kvalitets- och miljöansvarig har du ett övergripande ansvar för att driva och utveckla den svenska verksamhetens kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete. Du ansvarar för att säkerställa att företaget arbetar i linje med de lagkrav som finns på nämnda områden, att företaget lever i enlighet med Knaufs arbetsmiljöstandard samt säkerställer att ledningssystemet uppfyller de krav som ställs i standarder för våra certifieringar i ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001.

Arbetsuppgifter så som uppföljning av KPI:er och miljörapportering ingår i din tjänst. Du är ordförande i skyddskommittén och kvalitetsgruppen samt företagets kontaktperson i dialog med myndigheter och kommun. Du kommer också vara ansvarig för företagets QMS-system, samt ansvara för att internrevisionerna fungerar.

Du är placerad vid fabriken i Åhus, men är också fabriken i Sävsjö behjälplig vilket innebär att resor dit är frekvent förekommande. Du kommer att få ett brett kontaktnät både internt och externt, och dina kollegor finns både inom den svenska organisationen och inom koncernen. Du rapporterar till Fabriks-chef.

Vi erbdjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och självständigt arbete i ett internationellt, framgångsrikt företag med fina utvecklingsmöjligheter för dig som anställd. Knauf Danogips är ett tryggt företag med god stämning och snabba beslutsvägar. Knauf danogips befinner sig i en spännande förändringsresa där du kommer att kunna göra stor skillnad för verksamheten! Menschlichkeit, partnership, commitment och entrepreneurship är våra gemensamma värdeord och en viktig del av vårt arbete.

Din profil
För att fungera i rollen som Kvalitets- och Miljöansvarig så krävs det att du är du är drivande och proaktiv. Struktur ligger dig varmt om hjärtat och du trivs med att förädla de goda strukturer och rutiner som finns uppsatta idag. Att växla mellan såväl operativa som strategiska perspektiv, lokala såväl som internationella tilltalar dig. Då du har dagliga kontakter med både interna och externa parter är det också viktigt med ett arbetssätt som präglas av affärsmässighet och professionalitet. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

Formella kvalifikationskrav:
  • Utbildning på högskolenivå eller likvärdig erfarenhet
  • Några års erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor, och/eller kvalitets- och miljöfrågor.
  • Kunskap och erfarenhet av ledningssystem och revisionsarbete.
  • Då Knaufs koncernspråk är engelska så ska du ha goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
  • Erfarenhet av LEAN-arbete är meriterande.
KONTAKTPERSON OCH ANSÖKAN
Vi hoppas att vi väckt ditt intresse och att vi hör av dig snarast. I denna rekrytering samarbetar Knauf Danogips med Maxkompetens. Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80 eller . Ansökan tas emot via vår hemsida, www.maxkompetens.se sista ansökningsdag är den 31 jan 2021. Ansökningar via e-post mottages ej pga GDPR.

Mer om knauf danogips ab
Knauf-gruppen är ett världsomspännande företag och en av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 250 platser runt om i världen och drygt 36.000 anställda. Knauf tillverkar främst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska länder. Knauf Danogips i Sverige har huvudkontor och tillverkning av gipsbaserade byggskivor i Åhus (strax söder om Kristianstad). Tillverkning av stålprofiler och försäljningskontor i Sävsjö samt försäljningskontor i Stockholm, Göteborg och Umeå. Vi är totalt ca 140 medarbetare varav 100 är placerade i Åhus.
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 20 feb 2021 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.