Redovisningsspecialist till LF Affärsservice Sydost, Kristianstad

Redovisningsspecialist till LF Affärsservice Sydost, Kristianstad

Nu söker vi en Redovisningsspecialist till LF Affärsservice Sydost! I rollen som Redovisningsspecialist ansvarar du för att bolagets ekonomitjänster följer aktuella regelverk och riktlinjer inom redovisning- och Solvens II-området samt arbetar för att öka kvaliteten på redovisningen och rapporteringen. Du kommer även få bolagsansvar för back office-arbete inom kapitalförvaltning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Bevaka och analysera förändringar i regelverk och dess påverkan på rapporteringen.
  • Back-office, kapitalförvaltning
  • Initiera och föreslå förändringar och förbättringar inom området till processansvarig
  • Stödja, koordinera, utveckla och säkerställa kvalitet i redovisning, bokslut och rapportering, i enlighet med regelverken (tex IFRS, ÅRL, Solvens II-direktivet)
  • Godkänna förändringar i den gemensamma kontoplanen som ligger till grund för koncernredovisning samt för samtliga redovisningsprinciper i både kvartalsrapport och årsredovisning
  • Expert och bollplank
  • Ansvarar för att uppdatera och utbilda medarbetare inom regelverksförändringar
  • Delta i utbildningar samt Ekonomikonferenser
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med en högskoleexamen som civilekonom eller motsvarande, alternativt lång erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt, samt av att arbeta i team. Du har god förståelse för tillämpning av regelverk och riktlinjer och rekommendationer inom redovisningsområdet. Har du erfarenhet från back-office inom kapitalförvaltning är det ett stort plus.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är du sannolikt en person som uppskattar att arbeta både högt och lågt, har ett driv och en nyfikenhet i arbetet samt är prestigelös. Du är ansvarsfull och gillar att lära dig nya saker.

Vad erbjuder företaget dig?

Här blir du en del av ett bolag som är måna om sina anställda. Som anställd här blir du medbjuden på aktiviteter även hos ägarbolagen. Det är händelserikt och det är ett omväxlande arbete. Du har möjlighet att arbeta delvis hemifrån, och i rollen ingår generösa förmåner.

Placeringsort: Kristianstad

Om LF Affärsservice Sydost AB

LF Affärsservice Sydost AB, ett kompetenscentrum med stark drivkraft och kvalitet i fokus. Vi är en del av Länsförsäkringar och ägs av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, Länsförsäkringar Blekinge och Länsförsäkring Kronoberg. Vi har samlat IT, växel/telefoni och ekonomi i vårt servicebolag där vi byggt upp specialistkompetens och en unik förmåga att leverera tjänster till våra tre länsbolag som tillika är våra ägare.

I LF Affärsservice Sydost arbetar du tillsammans med inte bara ett unikt länsförsäkringsbolag utan tillsammans med tre för att skapa det allra bästa förutsättningarna för en långvarig och verksamhetsnära leverans. Vi är idag 18 anställda och vår organisation växer i takt med att våra ägare växer!

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta Viktoria Asp på 073-748 20 92 eller viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Redovisningsspecialist
Mer info
Område Kristianstad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)