El-konstruktör

El-konstruktör

At Konecranes, we believe that great customer experience is built on the people behind the Konecranes name - people committed to providing our customers with lifting equipment and services that lift their businesses. Everything we do, we do with passion and drive. This is what makes Konecranes a unique place to work.

Konecranes är en världsledande koncern inom lyftutrustningar med kunder inom verkstads- och processindustrier, hamnar och terminaler. Koncernen har ca 19 000 anställda på mer än 600 orter i 53 länder. Konecranes AB bedriver försäljning och service av lyftutrusning över hela Sverige. Företaget har huvudkontor i Kristianstad samt försäljnings- och servicekontor på ett 20-tal orter i Sverige. Vår kunskap och passion för traverskranar skall bidra till en säker arbetsmiljö och en produktiv verksamhet för våra kunder. Vi hanterar alla marknadens fabrikat och med vår kunskap hjälper vi kunderna med felsökning, reparationer, reservdelar, moderniseringar, service och underhåll eller en ny travers eller telfer. Konecranes AB har ca 190 medarbetare i Sverige.
För mer information hänvisas till www.konecranes.se respektive www.konecranes.com

Konecranes AB söker en El-konstruktör med placering i Kristianstad

Allt fler kunder söker sig till Konecranes och vi söker nu en elkonstruktör till vårt framgångsrika team. Att vara elkonstruktör i Konecranes innebär att du förutom konstruktion har en nyckelroll i så väl offertkalkylering, inköp av komponenter samt projektdokumentation. Vi har moderna processer och hjälpmedel och ligger i absolut framkant avseende teknikutveckling.

Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för teknisk support och elkonstruktion av moderniseringar till säljare så att priseffektiv/teknisk lösning optimeras i förhållande till kundbehov. Du ansvarar för att konstruktion och komponentval följer gällande normer och standarder. Ditt hemmakontor är i Kristianstad, men det förekommer resor i hela landet. Du gör kalkyler och hjälper säljarna med offertarbete med stöd av våra system och mallar. I denna befattning rapporterar du direkt till chef för moderniseringar

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har utbildning med el-teknisk inriktning samt några års framgångsrik tjänst inom elkonstruktion. Det är viktigt att du har en affärsmässig och ekonomisk grundförståelse. Det är av ytterst vikt att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska.
B körkort är ett krav.
Om du har en högskoleexamen inom el-konstruktion, automation, likaså erfarenhet från kranbranschen ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper:
Som person är du noggrann, strukturerad, supportinriktad/stödjande och vet vilka aktiviteter krävs för att driva offertkalkylering, el-konstruktion, dokumentation till projektavslut. Du är energisk, får saker gjorda och avslutar påbörjade aktiviteter. Viktigt att du är strukturerad och kan prioritera dina arbetsuppgifter på ett bra sätt i samråd med närmaste chef. Att arbeta självständigt är en självklarhet för dig men du trivs också med teamarbete. För att nå resultat i denna roll krävs att du kan samarbeta med både interna och externa intressenter. Du är stresstålig.

Vi erbjuder dig:
Mycket goda utvecklingsmöjligheter för rätt person. Arbete i ett expansivt och internationellt företag. Vårt företag präglas av korta beslutsvägar och därför finns också stora möjligheter att påverka det dagliga arbetet. Du blir en del av ett kunnigt och trevligt gäng med bra internutbildning samt starkt stöd från ledningen.

Tjänsten:
Tjänsten är på heltid och tillsvidare.
Placeringsort: Kristianstad
Resor ingår i tjänsten, både dagsturer och övernattningar.

Frågor:
För ytterligare frågor om tjänsten samt företaget vänligen kontakta vår Chef, Service & Modernisering Support Veli-Matti Malmström Tel: 070-182 1311 eller via mail på veli-matti.malmstrom@konecranes.com

Ansökan:
Ansökan med CV samt presentationsbrev med svar på varför du söker tjänsten och vad du kan erbjuda oss skickar du in via vår rekryteringsportal. Observera att urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Välkommen med din ansökan redan idag!

All kontakt med annonsförsäljare, search- och bemanningsföretag undanbedes vänligt men bestämt.
Mer info
Kontaktperson Veli-Matti Malmström
Telefon 070-182 1311
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 apr (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Konecranes is a world-leading group of Lifting Businesses, serving a broad range of customers. We are truly a global company with 16,000 employees at 600 locations in 50 countries. For over 80 years, we have been dedicated to improving the efficiency and performance of businesses in all types of industries. We believe that sustainable growth is a result of a strong responsible performance.