Bygglovshandläggare

Bygglovshandläggare

Som bygglovshandläggare varvar du självständigt arbete med samtal, möten och besök ute på plats i kommunen. Det innebär bland annat kontakt med privatpersoner som ska genomföra sitt livs projekt och bygga drömbostaden, företagare som vill utvidga sin näringsverksamhet och bostadsbolag som ska utveckla nya bostadsområden. Som bygglovshandläggare är din huvudsakliga uppgift att granska lovansökningar, säkerställa att dessa uppfyller de lagkrav som ställs för en god och hållbar byggnation samt att vägleda medborgaren till en sådan. Arbetet innebär också dialog och samarbete med andra kommunala förvaltningar för att tillsammans skapa bra och tydliga förutsättningar för medborgarnas behov i samband med byggnationen.

Din profil

VI söker dig med högskoleutbildning inom arkitektur, samhällsbyggande, bygglovshandläggning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av handläggning av lov enligt plan- och bygglagen (PBL) samt fördjupad kunskap om PBL.

Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och kan anpassa ditt språk efter mottagaren. Du är rak, tydlig och pedagogisk i din kommunikation och försäkrar dig om att ditt budskap har nått fram. Vidare har du förmåga att inspirera och stödja kollegor i arbetet.

Som bygglovshandläggare är det viktigt att du är trygg som person, konsekvent, har god självinsikt och ett pedagogiskt förhållningssätt. Du behöver vara lösningsorienterade, handlingskraftig och ta ansvar för ett resultat med hög kvalitet. Tjänsten kräver B-körkort.

I denna rekrytering har Kristianstads kommun valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Lundberg, 0769-468330. Sista ansökningsdag är 3 oktober 2021. Ansök via www.onepartnergroup.se
Mer info
Område Kristianstad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om arbetsplatsen
Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vi vet att arbetsglädje och stolta medarbetare behövs för att uppnå riktigt bra resultat. Glädje skapas genom delaktighet, öppenhet, utvecklingsmöjligheter och ett tydligt uppdrag. Den enskilda medarbetarens engagemang, kunskaper och kreativitet är viktiga förutsättningar för verksamhetens utveckling och vi försöker skapa förutsättningar för att på bästa sätt ta tillvara allas olika kompetens. Bygglovsverksamhetens digitaliseringsresa är påbörjad, men vi har flera spännande och stora kliv längs den vägen framför oss.

Övrigt
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera den fysiska miljön i kommunen och arbetar med bygglov, planering av framtida bebyggelse, lantmäteri och geografisk information. Vi ansvarar också för att ge tillstånd och bedriva tillsyn i syfte att skydda hälsa och miljö. Vi drivs i vårt arbete av en vilja att bidra till utveckling, såväl våra kollegors som dem vi är till för samhället och medborgarna.