Systemingenjör IT

Systemingenjör IT

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Systemingenjör IT

FMTIS Syd har som huvuduppgift att stödja förbanden i Militärregion Syd avseende drift och underhåll av ledningsstödsystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

GE Syd leds från Karlskrona och är geografiskt fördelat på följande orter: Karlskrona, Ronneby, Revingehed, Linköping, Eksjö och Hästveda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av drift och underhåll av IT- och Telesystem.

Du ingår i en sektion vars främsta huvuduppgift är att vara det tekniska stödet åt den taktiska personalen så att högsta möjliga insatsförmåga erhålls.

Eftersom våra ledningsstödsystem i huvudsak jobbar mot flygande plattformar ställs det stora krav på säkerhet och noggranhet. Vi jobbar ständigt med att förbättra vår IT-, drift- samt flygsäkerhet.

Vi erbjuder dig ett roligt och stimulerande jobb med omväxlande arbetsuppgifter.

Du ges stora möjligheter till personlig utveckling i form av utbildningar och möjligheten att delta i projekt med försvarsindustrin för att utveckla våra system. Då våra system är unika bygger verksamheten på att vi kan utbilda varandra och vi ser gärna att du tycker om att dela med dig av din kunskap.

Vi söker dig med huvudinriktning mot basinfrastruktur såsom serverplattformar med Linux som operativsystem, Cisco-baserade nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

Kvalifikationer:
  • Gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga.
  • Goda kunskaper och praktisk erfarenhet av Linux serverplattformar.
  • Goda kunskaper om nätverk och brandväggar.
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterande:
  • Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet.
  • Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav.
  • Kunskaper om Windows Server 2008 eller senare och Windows AD.
  • Erfarenhet av att agera i rollen som lärare.
  • Vana att arbeta processorienterat (ITIL).
Personliga egenskaper:

Du som söker är säkerhetsmedveten, noggrann, stresstålig, har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett intresse av att ständigt kompetensutveckla dig själv och är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsort:

Hästveda

Körkort:

B-körkort fordras då utbildning och tjänstgöring på annan ort förekommer.

Lön:
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Anders Heil,

tfn 0451-382600. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist

Lena Andrén, 019-392507. Frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-Specialist Ann-Christine Holmer 08-514 39 000.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Övrigt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tjänsten medför resor både över dagen men också längre perioder.

Verksamheten bedrivs kontinuerligt under året vilket innebär att arbetstid förläggs därefter.

Ansökan sker via Försvarsmaktens hemsida, www.forsvarsmakten.se

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-30.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Kristianstad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juni (8 dagar kvar)