Affärsområdeschef Elnät

Affärsområdeschef Elnät

Gillar du utmaningar och vill vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle? Ser du ökad elektrifiering och digitalisering som en del av lösningen? Då kan du vara vår nya Chef för affärsområde Elnät!

Vi erbjuder dig en tjänst som chef för vårt affärsområde Elnät. Som affärsområdeschef ansvarar du för att affärsområdet utarbetar strategier, mål och prioriterade aktiviteter utifrån C4 Energis affärsplan och övergripande målbild. Du har resultatansvar för affärsområdet. Du bibehåller och utvecklar ett effektivt förebyggande systematiskt underhållsarbete som tillsammans med en effektiv och kompetent driftledning ger en hög leveranssäkerhet i eldistributionen till våra kunder. Medarbetarna i elnätsverksamheten är också en avgörande viktig resurs för hela C4 Energikoncernen för att möta framtidens el- och energimarknad.

Du ingår i företagets koncernledning och rapporterar direkt till VD. Vid behov representerar du affärsområdet vid styrelsemöten.

Affärsområde Elnät ser till att drygt 28 100 elnätskunder har en fungerande vardag med trygga elleveranser och utvecklar samtidigt elnätet för morgondagens behov. I affärsområdet är cirka 40 engagerade och kunniga medarbetare anställda. I moderbolaget C4 Energi finns koncerngemensamma funktioner som IT, HR, Ekonomi liksom Marknad/försäljning/kundservice.

Vi tror att du som söker tjänsten har ett gediget intresse för och erfarenheter av modern elkraftsteknik och/eller av elnätsverksamhet samt förmåga och drivkraft att kunna utveckla verksamheten på affärsmässiga grunder. Elnäten har stora utmaningar att möta i den energiomställning som pågår. En allt högre andel väderberoende elproduktion kräver smarta elnät. För att lyckas med uppdraget behöver du vara en god ledare som vågar ta beslut. I din chefsroll gillar du att föra dialog med dina medarbetare och inser vikten av att såväl lyssna som att ge riktning. Du har erfarenhet av att leda medelstora och/eller komplexa organisationer.

Du som söker tjänsten har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper. Du är intresserad av teknik samt har välutvecklad kompetens inom det ekonomiska området. Vi ser det som ett krav att du erfarenhet av elnätsbranschen. Vidare ser vi helst att du som ska leda elnätsverksamheten bor i kommunen alternativt bor på en ort inom en timmes pendlingsavstånd.

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2021.

Denna rekrytering görs i samarbete med Bra Personal och vi har gjort en bedömning om medieval och undanber oss därför den typen av kontakt i denna rekrytering.
Mer info
Kontaktperson Malin Nilsson
Telefon 0733-73 75 12
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

C4 Energi ägs av Kristianstads kommun. Koncernen består av tre bolag C4 Energi AB, C4 Elnät AB och Kristianstads Biogas AB. Vi är i ledningen. Det går bra för C4 Energi och det är tack vare våra medarbetare och kunder som väljer oss för våra trygga och miljövänliga produkter och tjänster.