Vi söker Dig som vill driva vårt miljö- och hållbarhetsarbete framåt

Vi söker Dig som vill driva vårt miljö- och hållbarhetsarbete framåt

En god och hållbar miljö prioriteras högt, och nu söker vi med anledning av pensionsavgång en Miljöingenjör som vill vara med och driva miljö- och hållbarhetsarbetet på C4 Energi.

Miljöingenjörstjänsten spänner över hela C4 Energikoncernen men med tyngdpunkt på de två tillståndspliktiga verksamheterna Värme/kyla och Biogas. Organisatorisk och geografisk placering på Affärsområdet Värme.

I utvecklingsarbetet ingår t ex hur miljö- och hållbarhetsmål identifieras samt följs upp. Du kommer att utveckla, underhålla och driva ledningssystemet ISO 14001, dessutom leda arbetet med tillståndsprocesser, arbeta med tillsyn och rapportering. Verksamhetsuppföljning, att arbeta med mål och miljöaspekter, utredningar och det vardagsnära förändringsarbetet ingår också i tjänsten. Du kommer att fungera som pådrivare och resursperson för linjeorganisationens löpande miljöarbete.

Förutom interna kontakter kommer du att ha kontakt med miljörevisorer och myndigheter, entreprenörer och konsulter, i frågor som rör miljö.

Vi vill att du har en bred erfarenhet av miljöarbete och miljölagstiftning samt att du är van vid att arbeta med, och utveckla, ledningssystem. Du har även erfarenhet av myndighetskontakter. Erfarenheter av det europeiska systemet för utsläppsrätter är ett plus. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom miljö, men du kan ha skaffat dig motsvarande kunskaper genom yrkeslivet.

Du har goda datorkunskaper och du är duktig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Det är viktigt att du på ett enkelt och förståligt vis kan beskriva processer.

Vid sidan om Dina meriter är dina personliga egenskaper av stor vikt.

Du är en självgående, noggrann och analytisk person som brinner för förbättringsarbete. Du är prestigelös och har en god social och kommunikativ förmåga.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Malin Nilsson 0733-737512.

Din ansökan sänder du till lediga.jobb@c4energi.se senast den 3:e februari 2019.
Mer info
Kontaktperson Malin Nilsson
Telefon 0733-737512
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.c4energi.se/
Sista ansökningsdag 3 feb (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

C4 Energi är en koncern ägd av Kristianstad Kommun. Koncernen består av tre bolag varav två dotterbolag. Inom koncernen har vi elavtal, elnät, fjärrvärme & fjärrkyla, fibernät, biogas & biogödsel.