Projektingenjör med intresse för miljö

Projektingenjör med intresse för miljö

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu projektingenjörer med specialisering mot miljö till verksamhetsområdet Investering- vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse för att djupdyka i frågor om miljö och naturen kring projekten, har en talang för koordinering samt med vana att jobba administrativt. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och en enhet kallad Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Vi söker nu sex projektingenjörer med specialisering mot miljö, en till var och en av följande städer: Kristianstad, Luleå, Solna, Jönköping och två till Göteborg. Denna annons gäller för Kristianstad och för ansökan till övriga städer görs via separata annonser du finner på vår hemsida.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med specialisering mot miljö kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo, en stor variation i arbetsuppgifterna och ges möjligheten att ta eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också får ta del av ett utbildningsprogram innehållandes projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Du kommer att arbeta nära och biträda en eller flera specialister i alla förekommande specialistuppgifter inom miljö. Exempel på arbetsuppgifter:

Vara delaktig i inledande projektplanering och behjälplig i att säkerställa att projektet uppfyller verksamhetens krav på exempelvis naturvärdesinventering, bullerutredning, arkeologiska utredningar m.m.

Beställning och granskning av leveranser från konsultbolag t.ex. miljökonsekvensbeskrivningar

Vara insatt i arbetet och kontakten med konsultuppdrag, entreprenörer och myndigheter

Delta i det strategiska arbetet med utveckling av Trafikverkets miljöarbete

Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare eller som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som

Har ingenjörsexamen på master eller magisternivå med inriktning inom miljö. Grundutbildning förslagsvis inom Väg och Vatten, Ekosystemteknik eller Stadsplanering

Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska

Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet

Har B-körkort

Det anses meriterande om du har erfarenhet eller skrivit examensarbete kopplat till planering eller byggande av väg eller järnväg.

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du gillar att samarbeta och hugger gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du tycker att helheten i ett projekt är spännande och är lyhörd för att betrakta projektet ur flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Inte minst så trivs du med att ha en stor kontaktyta och har en mycket god förmåga att utrycka ditt budskap, i tal och i skrift.

Övrig information

Start: 19 Augusti

Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning

Placering: Kristianstad

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [mal07@academicwork.se](mailto:mal07@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande [här](https://www.academicwork.se/jobbsokande/konsulterbjudande)
Mer info
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdet Investering genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.

Läs gärna mer om verksamheten på deras hemsida Trafikverket