Kvalificerad administratör till Konecranes

Kvalificerad administratör till Konecranes

Till Konecranes huvudkontor i Kristianstad söker vi dig som är serviceminded, med god systemförståelse och vilja att lära dig till en tjänst som administratör. Du blir i denna roll tillsammans med ditt team ansvarig för masterdata i företagets servicesystem samt för fakturering i SAP. Konecranes är en trygg, stabil och växande organisation, både i Sverige och internationellt. I höst flyttar företaget till helt nya fräscha lokaler och du får i denna tjänst möjlighet att utvecklas och bidra med nya kunskaper och idéer.

Information om uppdraget

Academic Work söker en ekonomisk administratör till Konecranes huvudkontor i Kristianstad. Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes är ett företag med service i fokus, här är kunden alltid i första rummet. Företaget har funnits i 100 år och är en stabil, internationell organisation med goda framtidsvisioner.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Konecranes. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till februari 2019. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Detta är en långsiktig tjänst och det finns goda möjligheter att erbjudas en anställning direkt hos vår kund.

Arbetsuppgifter

Som administratör kommer du arbeta med framförallt två olika delar; masterdata och fakturering. Ditt ansvar blir att administrera masterdata i servicesystemet, säkerställa att rätt uppgifter ligger inne då systemet är grunden till allt arbete på siten. Konecranes kunder ska kunna följa en tydlig och korrekt struktur som bygger på att rätt information är inlagd i systemet. Faktureringen hanteras i SAP, du arbetar nära servicecheferna och stämmer av fakturor och rapportering av tidredovisning varje månad.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera masterdata i Konecranes servicesystem
 • Utföra fakturering i SAP
 • Hjälpa servicetekniker och chefer med tidrapportering
Tjänsten passar dig som trivs i en administrativ roll med mycket service och som på sikt kan utvecklas till att ta ett större ansvar för teamets mål och resultat.

Vi söker dig som
 • Har några års erfarenhet av administrativt arbete alternativt en eftergymnasial utbildning i administration
 • Har erfarenhet av att arbeta i olika system och därmed har en god systemförståelse
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då kommunikation och dokumentation sker på båda språken
Det är meriterande om du
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta i SAP
 • Har arbetat med fakturering eller likvärdig ekonomisk administration
Som person är du nyfiken och har en stor vilja att lära dig nya saker. Du arbetar gärna på ett noggrant, systematiskt och strukturerat sätt med dina arbetsuppgifter. I din roll trivs du med att vara självgående och lösa problem som uppstår på egen hand. I denna roll är det även av yttersta vikt att resultatet blir korrekt, du har därför en helhetsförståelse och är noga med detaljer för att säkerställa att informationen är rätt.

Övrig information
 • Start: augusti
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Kristianstad
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Kristianstad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Konecranes is a world-leading group of Lifting Businesses, serving a broad range of customers, including manufacturing and process industries, shipyards, ports and terminals. Konecranes provides productivity enhancing lifting solutions as well as services for lifting equipment of all makes. The Group has approximately 17,000 employees at 600 locations in 50 countries. Konecranes class A shares are listed on the Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).