Designkonstruktör

Designkonstruktör

Åhmans i Åhus är ett familjeföretag med ca 35 anställda i Åhus. Företaget konstruerar och tillverkar objektsanpassade hisskorgar och hissinredningar i trä och metall för främst den nordiska marknaden. Vi har en egen konstruktionsavdelning med snickeri och metallbearbetning i egna produktionslokaler. För att klara av en fortsatt expansion utökar vi nu vår konstruktionsavdelning med en ny konstruktör.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att konstruera och designa kundunika hisskorgar och hisskorgsinredningar utifrån fördefinierade produktmallar. Du tar fram tillverknings- och inköpsunderlag för produktionen och har löpande kontakt med produktionen, kunder och arkitekter. Produktutveckling och design är en naturlig del av arbetet, och du planerar och styr ditt dagliga arbete självständigt. Du utgår från säljavdelningens underlag för att skapa effektiva produktionsunderlag. Gör själv vid behov korrigeringar i affärssystemet och använder våra konstruktionsverktyg. Vi arbetar i Solid Works och Excel. Du medverkar aktivt tillsammans med marknad och produktion med löpande utveckling och underhåll av våra system och produkter.

Det är meriterande med en utbildning motsvarande högskoleingenjör. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med 3D CAD-system för konstruktion. (Solid Works är meriterande). Gärna praktisk erfarenhet av produktion.

Du har bra förmåga att arbeta snabbt och problemlösande samt förstår affärssystem och produktkalkyler. Har du erfarenhet av hissbranschen är det en fördel.
Mer info
Kontaktperson Niclas Lovelid
Telefon 07074779902
Område Kristianstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ahmans.se
Sista ansökningsdag 29 mars (11 dagar kvar)