Hoppa till innehåll

Elkrafttekniker Lokalnät

Publiceringsdatum
24 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se


Företagsbeskrivning

Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Jobbeskrivning

Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Elkrafttekniker lokalnät som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.

Som Elkrafttekniker kommer du arbeta med felavhjälpning, ombyggnation och nybyggnation inom 0,4-24 kV. Det kan handla om servisändringar, nybyggnation eller förstärkningar av befintliga nät. Även underhållsjobb som t.ex. stolpbyten ingår i tjänsten.

Förutom det tekniska arbetet är även dessa några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Föra en tät dialog med avdelningens projektledare samt nätbolagets beställare och driftcentral
  • Dokumentera, informera om arbetets framdrift till arbetsledningen samt avrapportera utfört arbete
  • Aktivt bidra till att vi tillsammans skapar Sveriges säkraste arbetsplats genom att utföra säkert arbete ute i fält för dig och dina kollegor

Resor är en naturlig del av arbetet som Elkrafttekniker. Servicearbetet kräver dagsresor inom närmsta geografin, vid särskilda händelser kan längre resor förekomma.

Vi arbetar ute i alla väder, arbetsdagarna är varierade med stor frihet under ansvar och det finns goda möjligheter att utvecklas inom rollen och inom företaget.


Kravspecifikation

Som Elkrafttekniker hos oss är du företagets viktigaste tillgång för arbetet som utförs i fält. Vi söker därför dig som är engagerad och som alltid ställer upp för dina kollegor. Du motiveras av att erbjuda service och kvalitet gentemot dina kollegor samt kunder och du agerar alltid affärsmässigt i ditt arbete.

Självständighet är en stor del av arbetet och är en viktig del för att kunna föra arbetet framåt. Vi söker därför dig som tar ansvar och har ett stort engagemang för dina uppdrag. Du skulle aldrig låta lönsamhet gå före säkerhet. Hos oss på Vattenfall Services kommer säkerheten alltid först!

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:

  • En avklarad gymnasial utbildning eller högre, inom el, elkraft, teknik eller annat relevant område.
  • Arbetslivserfarenhet inom el- eller elkraftsområdet alternativt övergripande elkännedom är meriterande
  • Erfarenhet från entreprenadbranschen är meriterande
  • Datorvana (Office-paketet)
  • B-körkort då resor i tjänsten förekommer
  • Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Engelska är meriterande

Utöver detta bör du ha intresse för teknik och inte vara rädd för höga höjder då arbetet innefattar att klättra i master och stolpar.


Ytterligare information

Vi erbjuder

Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.


Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE 

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices


Placeringsort: Vi söker just nu nya medarbetare till de geografiska områdena Ludvika och Docksta


Kontakt

För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Renée Li renee.li@vattenfall.com

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig avdelningschef Magnus Andersson magnus.andersson12@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Alma Svensson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna.

Du når samtliga via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 11 juni! Urval sker efter sista ansökningsdatum. Inga ansökningar tas emot via mejl.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se