Erfaren produktionschef till Skidsta Hus

Erfaren produktionschef till Skidsta Hus

Skidstahus är en ledande hustillverkare som producerar skräddarsydda villor, fritidshus och mindre flerbostadshus. Visionen är att med senvuxen skog från Västernorrland förverkliga husdrömmar i hela Sverige - från Smygehuk i söder till Kiruna i norr.

Skidstahus ligger i Ullånger, har drygt 70 anställda och omsätter cirka 320 mkr. Utav personalen arbetar ungefär 40 personer i produktion, medan ett 30-tal tjänstemän arbetar med konstruktion, inköp, försäljning och verksamhetsstöd. Skidstahus står inför en spännande tillväxtresa där framförallt verksamheten kopplat till projektering och tillverkning av flerbostadshus förväntas växa.

Skidstahus AB ägs av den privatägda bolagsgruppen Storskogen, som förvärvar och driver välskötta och lönsamma bolag med ledande ställning på sin marknad. I dagsläget består Storskogen av ett 70-tal affärsenheter med totalt över 4000 anställda - varav mer än två tredjedelar utanför storstadsregionerna.

Skidstahus söker en erfaren produktionschef
I rollen som Produktionschef kommer du att arbetsleda och har personalansvar för de ca 40 anställda som arbetar inom produktionen. Rollen innebär nära samarbete med övriga i ledningsgruppen som förutom VD består avCFO, Fabrikschef, Konstruktionschef och Entreprenadchef. Du kommer även att ha fler kontaktytor internt i bolaget och därmed också flera närmsta kollegor.

Ansvar & befogenheter
Som produktionschef har du helhetsansvaret för produktionsverksamheten i Skidstahus fabrik i Ullånger. I tjänsten ingår därmed ansvar för:
 • Produktionsplanering
 • Arbetsledning och daglig styrning
 • Produktionseffektivitet och kvalitet
 • Budgetansvar personal
 • Bemanning och kompetensutveckling
 • Arbetsmiljö och säkerhet
Som produktionschef har du ett nära samarbete med Fabrikschef för att kunna optimera produktionen utifrån given efterfrågan samt en naturlig samverkan med Marknad & Konstruktion rörande framtagning av nya hus och produkter. Du har ett övergripande ansvar för att leda och planera produktionen med avseende på produktivitet och ledtider samt leveranssäkerhet och lagerhållning. Vidare ansvarar du för att säkerställa produktkvalitet och att utveckling sker för att förbättra produkter, arbetsmetoder och produktionsflödet.

Utöver ovan nämnda ansvar tillkommer även nedan arbetsuppgifter:
 • Följa upp budget och rapportera avvikelser till ledningsgruppen
 • Följa upp och arbeta utefter organisationens uppsatta mål med fokus på effektivitet, arbetsmiljö, kvalitet och leverans.
 • Utföra uppföljningar av efterkalkyler och andra mätningar i produktionen
 • Utföra riskanalyser och utveckla säkerhetsarbetet
 • Bidra och ta delansvar för ev. implementering av kvalitetsledningssystem och LEAN
 • Tillsammans med ledningsgrupp initiera och driva olika förbättringsprojekt
 • Medverka i ledningsgruppen
Dina kvalifikationer
Du som söker har utbildning inom produktionsledning och/eller produktionsteknik eller likvärdig erfarenhet. Vidare har du tidigare erfarenhet av produktionsledning och ritningsläsning. Du är en trygg ledare och har vana att coacha och handleda dina anställda.

Arbetet kräver god datorvana samt att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Körkort B är ett krav.

Meriterande
 • Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande
 • Erfarenhet av att leda genom andra
 • Erfarenhet av utveckla arbetssätt, metoder och processer i enlighet med LEAN och 5S.
 • Erfarenhet av kvalitetsledning och ISO-certifiering
I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker en person som är välorganiserad, en tydlig ledare och lagspelare med stark förmåga att leda och engagera sina medarbetare. Du kan prioritera på ett effektivt sätt samtidigt som du vet hur man motiverar andra människor. Vidare är du resultatorienterad, affärsmässig, proaktiv och ansvarstagande. Du har en hög grad av eget driv och har en ambition och vilja att utvecklas i rollen som produktionschef.

Anställningsomfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning. Start enligt överenskommelse.

Arbetstid och lön
Dagtid/Fast lön

Övrig information
Ansökan till jobbet gör du via onepartnergroup.se genom att skicka in CV och personligt brev. Urval sker löpande men så välkommen med din ansökan redan idag dock senast 2021-08-20. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Vedman på OnePartnerGroup Örnsköldsvik 0660-689 602.

Om OnePartnerGroup
2017 förvärvade OnePartnerGroup vårat tidigare bolag Kornboden Rekrytering & Bemanning som varit aktivt i Örnsköldsvik sedan 2004. OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett flertal orter i Sverige. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

Vi på OnePartnerGroup är enligt våra medarbetare en schysst och trygg arbetsgivare. Hos oss får du testa nya utmaningar och utmanas under trygga förhållanden. Vår största drivkraft är att se dig lyckas och nå ditt mål. Välkommen att etablera en kontakt med oss på OnePartnerGroup du också.

Varmt välkommen till www.onepartnergroup.se
Mer info
Område Kramfors
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.onepartnergroup.se/
Sista ansökningsdag 20 aug 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se