Avdelningschef Logistik

Avdelningschef Logistik

Placering: Bollstabruk, SE

En hållbar arbetsplats – en renare värld
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

SCA Wood är en av Europas ledande leverantörer av träbaserade produkter med en årlig produktion på 2,1 miljoner kubikmeter. Med stora investeringar på Bollsta Sågverk erbjuder SCA en arbetsplats i världsklass. SCA investerar just nu cirka 750 miljoner kronor i ett nytt justerverk med innovativa lösningar och den senaste tekniken. Målet med investeringen är att fortsätta vara ett av Sveriges största sågverk med högsta fokus på säkerhet, effektivitet, hållbarhet och produktivitet

Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Som avdelningschef för logistik innebär det att du leder och coachar ditt team bestående av ett tiotal medarbetare, koordinerar och ansvarar för utlastning vid sågverket, bokning av transporter och samordning av båtlastning. Du förväntas vara drivande i att kontinuerligt förbättra avdelningens resultat inom säkerhet, kvalitet, produktivitet och kostnad.

Arbetet som avdelningschef innebär strategiskt arbete för att nå avdelningens uppsatta mål men största del av ledarskapet utövas på operativ nivå där du dagligen har möten med dina medarbetare, samt löpande avstämningar med övriga produktionsledare. Vi lägger stor vikt i att behålla en säker och trygg arbetsmiljö, både ur ett fysiskt, organisatorisk och socialt perspektiv, för ditt team och det område de är verksamma inom.

Du kommer att arbeta tillsammans med lagledare och ditt team och kommer att ha många kontaktytor både inom och utom företaget. Befattningen är direkt underställd Affärschef.

Vem är du?
Vi söker dig som är engagerad och handlingskraftig, har lätt att arbeta självständigt i din arbetsdag, är proaktiv och en engagerad ledare med viljan att nå uppsatta mål. Du bör ha erfarenhet från att leda i förändring och inneha erfarenhet, verktyg och personliga egenskaper för att få ditt team att gå i linje med uppsatta mål.

Du har högskoleutbildning gärna inom ledarskap, logistik/ekonomi/ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Arbetslivserfarenhet från sågverksbranschen och/eller logistik är meriterande.

Du har kunskap om verktyg, processer och metoder inom kvalitet och arbetsmiljö.

Du är en god kommunikatör och uttrycker dig obehindrat i tal och skrift både på engelska och svenska.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten:
Ida Norberg, Affärschef Bollsta sågverk,
0612-880 66, ida.norberg@sca.com

För mer information om rekryteringsprocessen:
Alma Henriksson, HR-specialist rekrytering,
+4673 841 35 12, alma.henriksson@csca.com

Facklig företrädare:
Tony Öhman, 0612-881 09, tony.ohman@sca.com

Sista ansökningsdag är: 2022-12-18
Mer info
Kontaktperson Ida Norberg
Telefon 0612-880 66
Område Kramfors
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sca.com/sv/
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.