Bygglovhandläggare/inspektör

Bygglovhandläggare/inspektör

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Du kommer både självständigt och tillsammans med dina kollegor handlägga hela bygglovsprocessen, dvs granska handlingar, leda samråd, göra tillsyn och besluta om bygglov, startbesked och slutbesked. Du kommer också att jobba med strandskyddsdispenser, tillsynsärenden mm. Information och rådgivning till allmänheten, företagare och kommunens övriga verksamheter är en viktig del i arbetet.

All handläggning sker digitalt i vårt ärendehanteringssystem Vision.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har byggnadsteknisk kompetens via byggingenjörsutbildning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi anser lämplig. Du bör ha god kännedom om plan- och bygglagstiftningen och gärna ha jobbat kommunalt med dessa frågor.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet och dina personliga egenskaper. Du har lätt för att samarbeta och arbetar utåtriktat. Givetvis arbetar du strukturerat, är flexibel samt har en vilja att ge god service. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska språket. B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1017576

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa mer om Kramfors Kommun - mitt i Höga Kusten.

Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-15
Mer info
Kontaktperson Siv Sundstöm
Telefon 0612-803 70
Område Kramfors
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.kramfors.se/
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (2 dagar kvar)