Hoppa till innehåll

Utbilda dig till Automationstekniker med garanterad anställning!

Sverige står inför en stor förändring inom drift, logistik och underhåll där företag ställer om mot en mer automatiserad verksamhet. Branschens behov av kompetens inom bland annat automationsteknik och roller som automationstekniker har därmed ökat markant. För att bidra till branschens kompetensförsörjning inom området har vi på Professionals Nord tagit fram en intensivutbildning för att skapa nästa generations automationstekniker. Efter utbildningen garanteras du en anställning hos oss och ett uppdrag hos vår kund Outokumpu.

Information om programmet
Utbildningsprogrammet bygger på metoden Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Under utbildningen utvecklas du inom bland annat mekatronik, elteknik, styrsystem och programmering. Du genomgår en kostnadsfri och betald intensivutbildning på 12 veckor och får möjlighet till en raketstart på din nya karriär som automationstekniker!

Uppstartsevent: 21 December

Förstudieperiod: 21 december - 19 januari 2024

Utbildningsperiod: 22 januari - 12 april 2024
Utbildningsort: Stockholm & Göteborg

Under utbildningen kommer du att till stor del befinna dig på plats på utvald utbildningsort. Resterande undervisningen kommer att ske digitalt.

Första dag hos Outokumpu: 15 april 2024

Omfattning: Heltid

Arbetsort efter avslutad utbildning: Eskilstuna

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och Outokumpu. Efter avklarad examen anställs du av oss på Professionals Nord och under de första 18 månaderna arbetar som konsult hos vår kund Outokumpu. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos Outokumpu.

Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Information om tjänsten
Outokumpu grundades 1914 och är idag ett världsledande företag inom hållbart rostfritt stål. Arbetsplatsen präglas av mångfald, jämlikhet och inkludering i strävan att alla medarbetare ska känna sig välkomna. Som automationstekniker hos Outokumpu kommer du att bidra till ett utvecklingsresultat som ger högre kvalitet, kortare processtider och lägre processkostnader.

Exempel på arbetsuppgifter är
 • Bidra med Automatisering av processer
 • Arbete som innefattar ellära
 • Lösa tekniska problem och optimera systemets prestanda
 • Medverka i förbättringsarbete
 • Stötta underhåll i felsökning och service
Vi söker dig som
 • Vill jobba som automationstekniker
 • Har praktiskt erfarenhet av arbete inom el
 • Har ett tekniskt intresse
 • Har fyllt 18 år
 • Innehar B-körkort
 • Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas under programmet och hos Outokumpu långsiktigt. Som person är du noggrann, engagerade och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en förmåga att arbeta självständigt men trivs även att arbeta i team då arbetet kräver det. Det är även av stor vikt att du som person är serviceinriktad och har en problemlösande ådra.

Ansökan och rekryteringsprocess
När du ansöker till programmet kommer du inledningsvis att få besvara ett antal frågor där du redogör ditt intresse för utbildningen och tjänsten. Då personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen. Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för chans att gå vidare i rekryteringsprocessen.

START: December 2023

OMFATTNING: Heltid

STAD: Eskilstuna

URVAL: Sker löpande

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Outokumpu logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (-1 dagar kvar)
Område

Kontaktperson
Linn Östin
Email

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!
https://pn.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare