Hoppa till innehåll
Köpings kommun logotyp

Fastighetsstrateg

Ansök nu
Har du tidigare erfarenhet av strategiskt arbete inom fastighetsbranschen och lockas av möjligheten att fortsätta din karriär i en kommun som befinner sig i stark tillväxt? Motiveras du av att arbeta i en nyckelposition där du får vara med och påverka samt säkra kommunens fastighetsportfölj utifrån ett långsiktigt behov? Då kan tjänsten som Fastighetsstrateg vara rätt för dig!

Om tjänsten

Köpings kommun genomsyras av ett starkt utvecklingsfokus och en målsättning om att arbeta nära invånarna genom att involvera, kommunicera samt ständigt arbeta med kvalité.

I rollen som Fastighetsstrateg ansvarar du för Köpings kommuns strategiska lokal- och fastighetsplanering där verksamheterna ska erbjudas ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler, och att kommunens fastighetskapital i dessa sammanhang utnyttjas på bästa sätt, både idag och framöver.

Du ansvarar för ledning och styrning av fastighetsprocessen och för att kommunens fastighetsinnehav stämmer överens med de långsiktiga behoven. Vidare ansvarar du för omvärldsbevakning, nätverkande samt för att följa den lokala fastighetsmarknaden. I tjänsten ingår även ett övergripande ansvar för bevakning av lokal- och fastighetsbestånd, behov, utnyttjande och avveckling av lokaler på såväl kort- som lång sikt. I uppdraget ingår att genomföra åtgärdsval inför lokalförändringar, samt att genomföra och i vissa fall agera beställare av förstudier inför projektering och byggnation av nya fastigheter och lokaler. 

I rollen ingår även:
  • Vidareutveckling av lokalförsörjningsprocessen och att hålla den uppdaterad.
  • Ha kännedom om, samordna och dokumentera verksamheternas långsiktiga lokal- och fastighetsbehov.
  • Analysera fastighetsekonomiska konsekvenser av olika lokalalternativ.
  • Väga samman kommunens olika perspektiv vid lokalförändringar.
  • Ta emot och besvara större, strategiska förfrågningar om lokaler och fastigheter.
  • Leda en lokalförsörjningsgrupp och vara föredragande i styrgruppen för lokalsamordning där du leder lokalmöten.
  • Utifrån verksamheternas önskemål identifiera lokal- och fastighetsbehov på kort och lång sikt.
  • Bereda och föredra lokal- och fastighetsärenden för beslut på olika nivåer.
  • Delta i lokalförsörjningsprojekt och utifrån verksamheternas lokalprogram ta fram funktionskrav för lokaler och presentera lokallösningar.
Rollen rapporterar till Planchef och utgår från samhällsbyggnadsförvaltningen i Köping. Givetvis erbjuds du möjlighet till flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll vill vi att du har tidigare erfarenhet från en roll med ett strategiskt fokus inom fastighetsbranschen. Kanske arbetar du idag som Fastighetsekonom, Projektledare, Projektutvecklare, Förvaltare eller liknande. Du är tillräckligt senior och erfaren för att vara självgående i din roll. Det är av stor vikt att du har goda kunskaper i fastighetsekonomi.

Du har en för tjänsten relevant akademisk utbildning, alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens via arbete. B-körkort samt mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift är krav.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker efter dig som har goda sociala färdigheter, som är kommunikativ och som har förmågan att föra en tydlig dialog och där skapa engagemang för dina frågor. Vidare trivs du i en roll med stort eget ansvar och där din insats kommer att vara mycket viktig för kommunens fortsatta arbete och utveckling framåt.

Svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsklassning är en förutsättning för anställning.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Köpings kommun med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Christian Smith på 08-120 50 410 eller Sofia Gaard 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Fastighetsutveckling, Förvaltare, Lokalstrateg, Kommunal, Politiskt styrd, Fastighetsekonomi.  
Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 okt. 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare