Utvecklingsansvarig Barn och Ungdom till Svenska Cheerleadingför

Utvecklingsansvarig Barn och Ungdom till Svenska Cheerleadingför

Har du tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete? Är du intresserad av ett mångsidigt och ansvarsfullt arbete där barn och ungdomar står i fokus? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom till Svenska Cheerleadingförbundet!

Beskrivning av arbetsuppgifter
PerformIQ söker för Cheerleadingförbundets räkning en utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom med ansvar över att utveckla idrotten framåt tillsammans med kompetenta kollegor på förbundet.
I din roll ska du arbeta strategiskt med utvecklingen på barn- och ungdomssidan så idrotten och dess verksamhet fortsätter växa. Det involverar progressivt arbete samt planering hur resurser och finansiellt stöd ska fördelas inom idrotten. Du kommer arbeta både kort- och långsiktigt för att främja idrottens utveckling tillsammans med resterande kollegor på förbundet samt genom samarbete med externa parter, bland annat Riksidrottsförbundet (RF).

I rollen som utvecklingsansvarig på Cheerleadingförbundet kommer du till exempel att:
  • Ansvara och leda utvecklingsarbetet för verksamhetsområdet Barn och Ungdom
  • Upprätta riktlinjer för fördelning av finansiellt stöd, samt fördela stöd till medlemsföreningar
  • Inneha kommunikation med bland annat föreningar och Riksidrottsförbundet
Tjänsten passar dig med hög ansvarskänsla och en passion för idrott. Du som söker tror vi gillar att arbeta strategiskt och målinriktat. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både kort- och långsiktigt, för att nå uppsatta mål som finns inom rollen för ditt arbete. Det är av stor vikt att du som ansöker har lätt för att arbeta självständigt då du till stor del kommer att arbeta enskilt med att driva dina arbetsuppgifter framåt. Vidare innefattar tjänsten resor inom olika regioner i Sverige, exempelvis Stockholm, Köping och Göteborg samt visst arbete på kvällar och helger. Detta ställer krav på dig som ansöker att du inte har några problem med resor i tjänsten och arbeta oregelbundna tider. Du kommer att rapportera direkt till generalsekreterare för Svenska Cheerleadingförbundet.

Krav på person
Vi söker dig som tidigare haft arbetsuppgifter som involverar strategisk utveckling eller en universitetsutbildning inom idrott, exempelvis idrottsvetenskap eller sports management. Har du tidigare arbetat i en liknande roll på ett annat förbund eller i en förening är det meriterande.

För att lyckas i rollen som utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom med krävs vidare:
  • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
  • Flexibilitet gällande resor
Du är initiativtagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt har en god prioriteringsförmåga när akuta problem behöver lösas omgående. Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som utvecklingsansvarig. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQ och Svenska Cheerleadingförbundets värdegrund som värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald. Svenska Cheerleadingförbundet tillämpar och arbetar utifrån kollektivavtalet Unionens idrottsavtal.

Övrigt
Start: Omgående
Omfattning: Heltid, provanställning tillämpas
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Enligt överenskommelse. Utgår från Mälardalen med resor till Stockholm & Göteborg.

Skicka in din ansökan genom att trycka på "ansök". Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Teodor Nellvik på teodor.nellvik@performiq.se

Om Svenska Cheerleadingförbundet
Svenska Cheerleadingförbundet (SCF) bildades den 11 juni 1995 och har idag cirka 13 000 licensierade utövare i 58 föreningar. Cheerleading är en starkt växande sport i Europa och övriga världen. Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och 1989 arrangerades Sveriges första nationella mästerskap i Cheerleading. SCF bildades 1995 och är medlemmar i RF sedan maj 2019.

SCF är medlem i International Cheer Union (ICU) som är ett internationellt förbund med 110 medlemsländer som verkar för global samverkan. På europeisk nivå är SCF medlem i European Cheer Union (ECU). Vår internationellt gemensamma ambition är att verka för idrottens utveckling och sportens erkännande med OS-deltagande som yttersta mål. Den 31 maj 2013 antogs ICU som medlem av SportAccord, och därefter har även ett erkännande av IOK kommit.

Om PerformIQ
PerformIQ är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med en unik profil. Vi erbjuder personal med bakgrund inom idrotts- och föreningslivet kombinerat med utbildning och arbetslivserfarenhet. Genom idrotten har våra konsulter utvecklat prestationshöjande egenskaper och därmed skapat rätt verktyg för att lyckas bättre i arbetslivet. Det är PerformIQ! För mer information, besök www.performiq.se

Sökord: cheerleading, förbund, stockholm, göteborg, utveckling, barn- och ungdom, idrott, sport
Mer info
Område Köping
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://performiq.se/
Sista ansökningsdag 8 maj 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ gör mer än att hitta personal. Våra kandidater har rätt CV och det där lilla extra som du letar efter. Ansvarstagande, dedikerad, fokuserad, kalla det vad du vill, vi kallar det för idrottens egenskaper.